Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica.s e En
ligt senaste tidningsstatistiken (TS) är Buffé Sveriges största tidning. Upplaga 1 747300 ex. läs om.. . © Sommar, sommar, sommar! En välkänd signatur, som för de flesta av oss förknippas med avkoppling och semester. Men för andra är sommaren tvärtom årets mest intensiva arbetsperiod. Jag tänker på våra ICA-handlare, och då inte minst alla som driver de mindre butikerna, ofta på landsbygden. På många orter flerdubblas antalet invånare under några hektiska sommarmånader, och det ställer stora krav på butikerna vad gäller anpassning av service och sortiment. Turismen betyder mycket för den enskilde handlarens möjligheter att driva sin butik året runt. Och för oss inom ICA är det lika viktigt att kunna erbjuda närservice till kunder i glesbygd som i tätort. I glesbygd fyller butikerna dessutom en viktig social funktion. Försvinner butiken blir en ort plötsligt lite mindre levande. Upplev en bit av Sverige genom att i sommar stanna till hos någon av ICAs ca 1 200 Närabutiker. Extra festligt blir det den 3 juli, då Lanthandelns Dag firas över hela landet. Välkomna! Svante Nilsson Koncernchef ICA AB Midsommarfesten: sillunch • 4 Midsommarfesten: grillkväll • 8 Färska örter kryddar mat & snaps • 14 Stefans enkla potatissallad • 21 Annas curry med grilltips • 22 Efter jobbet: frukt & grönt på grillen • 24 Jordgubbar på nytt sätt • 27 Rabarber i paj och som tillbehör • 36 Billiga veckan: Alla rätter under 1 5 kr • 40 Hela ön samlas i lanthandeln • 42 Lisbeths krönika & boktips • 44 Jans bästa vintips för midsommar • 47 få r v i lock a med. . Vinnar e i almanackstävlinge n Tävlingen i ICA-almanackan var att skriva en vers om någon av kvinnorna som var på bild de olika månaderna. Karin Törnblom i Järfälla vann förstapriset: en resa. Så här löd hennes vinnande vers: Du grälat på konung på påve jämväl Ditt tal var ej honung men djup var Din själ barbequeburgare • 33 basilikamarinad till gravlax • 7 chokladskorpor • 30 coleslaw • 33 cumberlandsås med rabarber • 37 Elias grönsakspaj • 7 enkel sommarbakelse • 31 fransk rabarbermarmelad • 37 fruktspett • 24 färskpotatissallad med rucola • 11 godaste rabarberkakan • 39 gravad lax • 7 grillade kycklinglår med bönsalsa • 40 grillade vattenkastanjer • 8 grön cappuccino • 8 grönsaksspett • 24 gubbröra • 3 hemgjord likör • 16 hemgjord snaps • 16 jordgubbar på italienska • 31 jordgubbsbruschetta • 29 jordgubbskyssar • 29 kryddsmör • 17 måddes middagsgryta • 40 mandelbiskviparfait med honungsrabarber matig submarin • 35 medeltida paj från krusmyntagården • 17 melonsallad • 17 morots- och citronmarmelad • 22 myntadoftande sallad • 30 nubbesallad • 3 paj med tre sorters lök • 5 pasta och strimlad korv • 40 potatis- och örtspett • 25 potatissallad • 21 rabarberchutney • 36 senapssill • 5 sommarhjärta • 27 sommarsoppa på minuten • 40 spättarullar från ugnen • 40 torskfilé i kapprock • 18 ättiksrabarber med ingefära • 36 örtmarinerad kycklingfilé på spett • 11 örtmarinerad lammfilé med rödvinssky • 18 ring eller skriv Redaktion: 08-728 230 0 Adress: Buffé, Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 8 5 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 övriga frågor: 020-83 33 33 (vardagar 9-16) ICAs hemsida: www.ica.se Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256, Peter Bogren 021-1941 14. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: ICA förlaget AB, Specialtidningar Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB 13 Q Nubbesallad! Midsommar betyder sillfest för många. Matjes med gräddfil och gräslök, och hårt bröd och stark ost. Det är ett måste. Men sillfesten kräver mer än så. Jag tänker bidra med tre av mina favoriter, som dessutom är lätta att laga och som kan förberedas i god tid. Gubbröra är vansinnigt gott som drinktilltugg. Eller rättare sagt som öltilltugg. Hårdkoka 4 ägg. Kyl, skala och hacka dem. Ta en burk ansjovisfilé (1 25 g) och hacka filéerna ganska grovt. Skala och finhacka en liten rödlök. Blanda detta med 2 msk rökt kaviar samt vardera 1 msk finskuren dill och gräslök. Servera på små kavringsbitar. Gravad strömming är en hit. Ta 800 g strömmingsfiléer. Dra skinnet från huvudänden. Lägg filéerna i en lag gjord på 5 dl vatten, 1 dl ättiksprit (12%) och 2 msk salt. Efter 8 timmar är strömmingen klar att läggas i en sås gjord på majonnäs och gräddfil, smaksatt med t ex kaviar, dill och lite vitlök. Slutligen bjuder jag på den enda sallad som jag lagar till midsommarfesten, nämligen nubbesallad. Skär 350-400 g matjesfiléer i bitar. Blanda med 1 finhackad rödlök, 5 kokta, kalla potatisar i tärningar. Gör en sås på lika delar majonnäs och gräddfil och smaksätt med mycket finhackad dill och persilja samt rökt kaviar. Trevlig midsommar! Tony Wallin, chefredaktör Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48