Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 JORDGUBBSBRUSCHETTA En jordgubbsdess
ert som har inspiration från Italien. FÖ R 4 PERSONE R 1/2 liter jordgubbar 3/4 dl socker finstrimlat skal av en halv apelsin 4 sockerkaksskivor GÖ R S Å HÄR : 1 . Skiva bären och strö över sockret och det strimlade apelsinskalet. Strimla gärna med ett så kallat zestjärn, eller med en vass kniv. Låt stå svalt i 15 minuter och safta till sig. 2 . Skär centimetertjocka skivor av en sockerkaka. Rosta i brödrost eller i torr panna. 3. Fördela jordgubbarna över sockerkaksskivorna. En klick lättvispad grädde är gott till. JORDGUBBSKYSSAR 1 5 STYCKE N Vem vill inte sitta i bersån och läppja på ett glas mousserande vin och mumsa på chokladdoppade jordgubbar rullade i kokos? Perfekt godis för vuxna. 15 stora jordgubbar 100 g mörk blockchoklad 2 dl riven kokos GÖ R S Å HÄR : 1 . Låt skaften sitta kvar på bären. Smält blockchokladen i en rostfri bunke över sjudande vatten. Rör hela tiden. 2 . Doppa jordgubbarna till hälften i den smälta chokladen och rulla i kokos. Låt stelna på smörpapper. En av sommarens vackraste dagar svänger vi in på den lilla landsvägen ner mot familjen Rosendahls gård på den platta Uppsalaslätten. Ett par lockiga Highland cattle-kossor står i en hage och glor misstänksamt på oss. På gården möts vi av Filip och hans lintott till lillebror, Johan. Den röda färgen runt munnarna skvallrar om jordgubbskalas. Deras föräldrar Irene och Ulf Rosendahl driver sedan några år Fullerö bärodling med självplock av jordgubbar. Själva odlingen ligger bara ett par stenkast från boningshuset. Barnen hjälper pappa att plocka en hel hink med rubinröda, sockersöta bär till oss. De är fantastiskt goda som de är, men bor man mitt bland bären så måste man variera sig, säger Irene. Efter en svettig timme på jordgubbsfältet är det gott med exempelvis ett glas iskall jordgubbssaft i skuggan av äppelträden. Förutom saften bjuder hon på sex goda jordgubbsrecept. Låt er väl smaka!
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48