Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 at t kes o a en burk keso (250 g) oc
h låt den rinna av i en sil. Den milda ostmassan kan sedan smaksättas efter eget tycke och smak. Ett halvt paket saffran, 5 droppar tabasco och 3 vitlöksklyftor t ex. Eller massor med finskurna örtkryddor. Blanda gärna diil, persilja, gräslök och basilika. Potatis- och örtspett FO R 4 PERSONE R 1 kg kycklingben eller 4 -klubbor 2 msk flytande honung 1/2 citron eller 1 lime salt, peppar POTATISSPETT : 1 kg färskpotatis 2 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 1 dl hackade kryddofter, t ex dragon, timjan och/eller gräslök 1 tsk grovsalt 1-2 krm svartpeppar GÖ R S Å HÄR : I.Tänd kolgrillen eller sätt på elgrillen. 2 . Pensla kycklingbenen/-klubborna med 1 msk honung. 3. Skölj citronen/limen väl. Skär av det yttersta skalet (undvik det vita). Finstrimla skalet och spara. Pressa ur saften. Häll över ca 1 msk över kycklingen. Låt marinera tills potatisen är kokt. 4 . Koka upp ett par liter lättsaltat vatten. Tvätta potatisen väl. Lägg den i det kokande vattnet. Småkoka i 10-15 minuter. Låt ånga av en stund. 5. Dela potatisarna i halvor eller fjärdedelar. Trä dem på spett. Skala och pressa vitlöken. Blanda med oljan. Pensla spetten med en del av oljan. 6. Grilla kycklingbenen i ca 20 minuter, vänd dem flera gånger (klubborna behöver längre tid). Krydda. Strö över citrusskalen. 7. Grilla potatisspetten i 6-8 minuter, vänd flera gånger. Blanda örtkryddorna med resten av oljan. Pensla de färdiggrillade spetten. Salta och peppra. Fle r tip s A Idée r Det är enkelt att grilla frukt och grönsaker. Skär dem i bitar, vänd i olivolja. Lägg dem på riktigt het grill. Efter några minuter är det klai Grönsakerna kryddas sedan med salt, gärna fingersalt (gourmetsalt), och svartpeppar. Frukterna kan smaksättas med lite socker. Den som vill ha lite mer sting i smaken droppar över lite, lite vinäger.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48