Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 v J V _J J J En kall potatissallad ä
r praktisk att servera på midsommarfesten. Med rödlök, kapris och bostongurka så får den här varianten en smak som passar bra till fisk och fågel, men även till en lättare köttbit. Färskpotatis eller gammal är en smaksak, men färskpotatisen måste kokas med noggrannhet så att den blir mjuk men ändå inte går sönder. enkl a Buffé 6/199 9 "250 g potatis per dag och person är lämplig portionsstorlek. Då täcks halva dagsbehovet av vitamin C. Förutsättningen är rätt tillagning. Färsk potatis har högre vitaminhalt än den lagrade vinterpotatisen. Potatis är också fettfattig men rik på bra kolhydrater. Bästa förvaringstemperaturen är +5°C. Under +3°C blir potatisen lätt vattnig i konsistensen. För hög temperatur gör att den skrumpnar och gror." Hämtat ur boken Mat, ICA Förlaget AB POTATISSALLAD FÖ R 4 PERSONE R 1 kg potatis 1 liten rödlök 2-3 msk kapris 1 knapp dl bostongurka 2 tsk svartpeppar 21/2 dl majonnäs 21/2 dl gräddfil 1 msk dijonsenap GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Eller koka potatisen hel med skal och skala och tärna den sedan. 2 . Skala och hacka löken. 3. Varva potatis, lök, kapris, bostongurka och svartpeppar i en skål. av tony wallin recept : Stefan torstensson foto: pep e nilsson 4 . Blanda majonnäs, gräddfil och senap. Vänd ner detta i potatisblandningen. Låt salladen stå kallt/svalt i någon timme.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48