Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 KRYDDSMOR FÖ R 4 PERSONE R Kryddsmör
kan varieras hur mycket som helst. Här är tre spännande smaker som passar utmärkt till såväl kötträtter som fisk. Garnera gärna kryddsmöret med hela kryddblad vid serveringen så att gästerna kan se vad de innehåller. GRUNDRECEPT : 125 g osaltat smör nymalen vitpeppar, salt KRYDD N INGÅR : 1/2 knippe gräslök 4 blad libbsticka Hacka gräslöken och libbstickebladen och blanda med smöret. 1/2 kruka färsk basilika 4 rädisor 1 stänk kajennpeppar Hacka basilikabladen och rädisorna fint. Blanda med smöret och krydda med kajenn. 4-5 kvistar färsk timjan saft av 1/2 citron Hacka timjan och blanda med smöret. Rör ner citronsaften. MELQNSALLAD FÖ R 4 PERSONE R 1 stor honungsmelon 1/2 dl honung 2 dl vitt vin 10 blad krusmynta eller pepparmynta GÖ R S Å HÄR : 1. Dela, skala och kärna ur melonen. Skär den i skivor och lägg i en skål. 2 . Smält honungen i mikron eller på spisen så att den blir rinnig och blanda honungen med vitt vin. 3. Plocka sönder myntabladen i mindre delar men spara några till garnering. Varva melon, honungsblandning och blad i en skål och låt salladen stå i kylskåp i 2 timmar innan den serveras. Kan med fördel serveras med exempelvis en limeVcitronsorbet. MEDELTIDA PAJ FRAN KRUSMYNTAGÅRDEN FÖ R 4- 6 PERSONE R (VARMRÄTT ) ELLE R FÖ R 8-1 0 PERSONE R (FÖRRÄTT ) PAJDEGEN : 100 g rumstempererat smör eller margarin 1 1/2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 1-2 krm salt 1/2 msk oliv- eller mandelolja 2 msk iskallt vatten FYLLNING : 1 knippe bladpersilja 2 dl riven ost 4 ägg 3 dl standardmjölk 1 krm målen kanel 1 krm målen ingefära 4 blad kryddsalvia 1 tsk örtsalt GÖ R S Å HÄR : 1. Fördela smöret i mjölet och blanda ner övriga ingredienser till pajdegen. 2 . Tryck ut degen i en pajform och låt stå i ca 1 timme i kylskåp. 3. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, gärna med en folieremsa runt kanten. 4 . Hacka persiljan, fördela den över pajskalet och strö över den rivna osten. 5. Rör ihop övriga ingredienser och häll ner i pajen. Se till att alla kryddor kommer med. 6. Grädda i 30-35 minuter. Servera med sallad.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48