Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35 lunchmackor Lata dagar vid vattnet ä
r det fullt tillräckligt med en rejäl lunchmacka. En submarin med någon god röra och grönsaker är den perfekta mackan för en lunch i det fria. En iskall öl är gott till. Recepten är beräknade för 2 personer och rörorna räcker som fyllning i 2 rejäla bröd eller 1 lång baguette. SUBMARIN MED LAX, OST OCH PEPPARROT FÖ R 2 PERSONE R 1 baguette 100-150 g philadelphia light eller kesella gourmet riven pepparrot salladsblad 100-150 g kallrökt lax, i tunna skivor pepparmix 4-5 rädisor GÖ R S Å HÄR : 1. Dela baguetten och skär en skåra nästan helt igenom varje del. 2 . Bre ett tjockt lager med philadelphiaost eller kesella i bröden. Strö på lite riven pepparrot. 3. Lägg i salladsblad och laxskivor. Klicka på lite mer färskost. 4 . Smaksätt med mer pepparrot och dofta över lite pepparmix. Stick ner några rädisor. 5. Slå in bröden i smörgåspapper eller aluminiumfolie. CHUTNEYRÖRA Servera den här röran med rostbiff eller rökt/kokt skinka i tunna skivor. Rökt fisk är också gott till. Ett vegetariskt alternativ är klyftor av ett syrligt äpple. 1 burk keso, 250 g 2 msk mango chutney 1-2 krm sambal oelek 1-2 krm curry 1 krm salt nymald svartpeppar GÖ R S Å HÄR : 1 . Blanda keso och mango chutney i en skål. 2 . Smaksätt blandningen med sambal oelek och curry. Salta och peppra. Buffé 6/199 9 ITALIENSK RORA Den här röran passar att servera i t ex ciabattabröd eller baguette med en skiva cambozolaost eller svensk ädelost. 3 tomater 1 bit ca 8 cm färsk gurka 1 liten vitlöksklyfta ca 1/2 tsk italiensk salladskrydda GÖ R S Å HÄR : 1 . Finhacka tomaterna och gurkan. 2 . Blanda hacket i en skål och smaksätt med pressad vitlök och italiensk salladskrydda. SKALDJURSRORA Det här är ett bra och betydligt magrare alternativ till den populära skagenröran. Kräftstjärtarna kan bytas ut mot räkor. 1/2 dl lättmajonnäs 1/2 dl kesella gourmet 1-2 msk hackad dill 1 krm salt 1 krm nymald svartpeppar drygt 50 g kräftstjärtar, ca 1 dl GÖ R S Å HÄR : I.Rör samman majonnäs, kesella och dill. Salta och peppra. 2 . Grovhacka väl avrunna kräftstjärtar och blanda ner dem i blandningen. av elisabet h ekstran d hemmingsso n foto : han s b eriksso n FETAOSTRORA Servera röran på grovt, nyrostat rågbröd med lite sallad, några skivor gurka och tomat. 100 g fetaost 1 msk olivpasta eller 10 finhackade oliver 1/2 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche 1 krm pepparmix GÖ R S Å HÄR : 1 . Mosa fetaosten helt lätt med en gaffel. 2 . Tillsätt olivpasta eller hackade oliver. 3. Blanda ner yoghurt eller créme fraiche. Smaka av med pepparmix. 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48