Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 favoritburgare Elgrillen har kommit
för att stanna. Den är bekväm, miljövänlig, effektiv och lättdiskad. Perfekt att använda ute, vilket förstås kräver jordad sladd och jordfelsbrytare. Extra fart och smak på maten får man genom att använda olika marinader, grillsåser och -oljor och andra goda tillbehör. Det är ett plus i kanten om såserna och oljorna innehåller rökarom. Då kommer man smakmässigt så nära det träkolsgrillade som det bara går. Rökarom kan även köpas separat, som t ex hickory liquid smoke. Vissa elgrillar kan även användas inomhus men då är det bäst att hoppa över momentet att pensla burgarna. BARBEQUEBURGARE FÖ R 4 PERSONE R 500 g fin nötfärs 1 liten hackad gul lök 1-2 vitlöksklyftor 2 msk kapris 1/2 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar PENSLING : 1/2-1 dl steaksauce (tex Texas Smoke House) TILLBEHÖR : 1-2 stora lökar 4 tomater 4 hamburgerbröd GÖ R S Å HÄR : 1 . Blanda färsen med hackad lök, pressad vitlök och kapris. Smaksätt med salt och peppar. 2 . Forma färsen till ganska stora, men inte alltför tjocka, burgare. 3. Pensla burgarna med steak sauce. Det ska vara rikligt med sås! Låt burgarna ligga i såsen en stund medan tillbehören förbereds och grillen värms. 4 . Skala och skär löken i tjocka skivor. Dela tomaterna. Pensla lök och tomater med grillsåsen. 5. Grilla burgarna i 4-5 minuter på varje sida, tills de är genomstekta. Tänk på att lök och tomater tar kortare tid. Pensla alltsammans med såsen några gånger mot slutet av grillningen. 6. Servera burgarna med bröd, lök, tomat, grillsås och en klassisk coleslaw. Buffé 6/199 9 • COLESLAW FÖ R 4 PERSONE R 5-7 dl finstrimlad vitkål 1 liten morot 1 liten rödlök 1 dl cremé fraiche, lätt eller normal 1/2 dl majonnäs 1 tsk fransk senap 1 tsk socker 1/2 tsk salt 1 krm grovmald svartpeppar GÖ R S Å HÄR : 1 . Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan. 2 . Skala moroten och riv den fint på ett rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. 3. Rör samman créme fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar. 4 . Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå i 1 - 2 timmar före servering. a v elisabet h ekstran d hemmingsso n foto : han s b eriksso n 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48