Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Tillbaka till stenåldern Grillning ä
r den äldsta tillagningsmetoden för kött, och nu är det dags att gå tillbaka till stenåldern igen. Några tips och råd som inspiration... Använd platta spett för att undviI le r e-post a Adress: Buffé/annas curry Box 6630,1138 4 Stockholm fax:08-72 8 23 37 e-post: anna.gidgard@forlaget.ica.se ka att bitarna glider runt på spettet. Ett tips om du inte har platta spett: trä i två tunna spett i köttbitarna så är det lättare att vända. Grillspett av bambu eller trä måsLäsartips Pensla rivjärnet med matolja innan du ska riva ost. Då klibbar inte osten i hålen. När man värmer en burk köttsoppa kan man blanda i lite snabbmakaroner för att få en god och matigare soppa. Två av många tips från Bibbi i Bankeryd. Hjälp! Ni läsare kanske kan hjälpa till igen? Pehr Söderström i Stockholm efterlyser tips på hur man dekorerar soppa, toast, desserter och annat, både till vardags och fest. Boken Hemma hos Julia skickas till den som får sitt tips publicerat. te blötläggas innan de används så att de inte tar eld på grillen. Bäst när man tänder grillen är tändpapper, tändkloss eller en elektrisk tändare, enligt Konsumentverket. Hur marinerar man bäst? I dubbla plastpåsar. Skåra kanten på köttet så att det inte kupar sig, gäller exempelvis flintastek och kotletter. Servera flintasteken på nytt sätt: dela den längs med och fyll med fårost. Fäst runt om med tandpetare. Låt den bli genomgrillad. Späcka köttet i stället för att marinera för omväxlings skull. Arbeta med en liten kniv, och gör små fickor i köttbiten. Peta ner färska kryddor, vitlök, citronbitar eller liknande. Se bara till att de kommer in ordentligt så att de inte bränns. Fest för ostälskaren Hemma hos Julia heter ett populärt fik på Kungsholmen i Stockholm. Så heter även den färskost som de tillverkar där. Nu kommer deras receptbok (ICA Bokförlag) med inspiration i vardagen och hjälp att göra festmaten mer speciell och spännande. Alla recept i boken är baserade på färskost. Osten kan användas i såväl matlagning som bakning; i såser, dipper, desserter. tJDSBt Webbadresse r me d anknytnin g til l ma t oc h dryck . Självklar t ka n v i int e t a ansva r fö r at t all a recep t ä r riktiga . www. odla.nu/krydd/ En förteckning över de flesta kryddor och växter man kan tänka sig, med odlingsråd. Dessutom en massa artiklar om ämnen runt omkring, och möjlighet att byta erfarenheter med andra uppkopplade. www.krusmynta.se Fråga om mat och odling. Recept och kryddningar. Gotlandslänkar som kan vara bra för dig som ska besöka ön i sommar. www.alltomstockholm.se Något för dig som ska semestra i huvudstaden. Musik, film, kultur, shopping, bostad, stadsdelar, sport, nattliv, restaurang & bar är några av rubrikerna. Fler morotsmarmeladrecept Tack alla ni som skickat in recept på morotsmarmelad! Fortsätt att skicka in recept och tips på andra favoriter i köket. Alla som får bidrag publicerade får boken Hemma hos Julia. Det kom in så väldigt många bra recept på morotsmarmelad, så här kommer ett till, det är Siri Nilsson i Tormestorp som skickat in det. Skala och skölj 112 kg morötter väl. Riv dem på grövsta råkostjärnet. Riv skalet från 3 citroner. Lägg det rivna tillsammans i en rymlig kastrull. Häll på 4 dl vatten och låt koka nätt och jämnt mjukt. Tillsätt saften av citronerna, 9 dl socker och 1 tsk citronsyra. Koka marmeladen långsamt i ca 45 minuter under ständig tillsyn och omrörning så att den inte bränns vid. Häll upp marmeladen på burkar, paraffinera eventuellt och förvara dem svalt. Tänk på att marmeladen blir lite trögare när den kallnat. Spara energi 2 Att använda rätt kastrull kan spara lika mycket energi som att byta till ny spis. Kastrullens botten ska vara lika stor som plattans storlek, botten ska vara minst 3 mm tjock och vara plansvarvad (inte ha något mönster). Hur äter man miljöanpassat? ät årstidens frukt och grönsaker ät ekologiskt och närodlat ät naturbeteskött ta tillvara maten så att du slipper slänga laga energisnålt ta tillvara det naturen och trädgården ger FRÄSI G BAGUETT E Jan Hedhs klassiska baguette som det var recept på i förra numret är ett bra alternativ till bakeoff som blivit så populärt. Eftersom en riktigt seg baguette är ganska omständlig att baka så kan man baka för hela sommaren när man ändå är igång. Man fryser in de nybakade bröden när de precis svalnat. Godast blir bröden om du sätter in dem ett par minuter i 200°C när du tinat dem. Brödet har kort hållbarhet, så ta bara fram så mycket som går åt den kvällen.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48