Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 GODASTE RABARBERKAKAN En smaskig sak
som lätt blir en favorit. 8 BITA R DEG : 150 g smör 31/2 dl vetemjöl 1/4 dl vatten FYLLNING : 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300-400 g späd rabarber GÖ R S Å HÄR : 1 . Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg, eller använd kniven i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Slå in degen i plastfilm eller lägg den i en plastpåse. Låt degen vila i kylen i ca 1 timme. 2 . Sätt ugnen på 200-225°C. Smält smöret till fyllningen och rör ner sockret. Vispa ihop äggen lätt och rör ner även dem. 3. Sjud på svag värme under ständig vispning tills krämen tjocknar, vilket kan ta en stund. Obs, får ej koka. 4 . Ta äggkrämen av värmen. Grovriv mandelmassan och rör ner den och citronen. Låt krämen svalna något. Skiva rabarbern fint och vänd ner den. 5. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Nagga bottnen och slå i krämen. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills den har fin färg. God precis som den är. Men med lite vaniljglass eller lättvispad grädde till blir det ännu ett snäpp godare förstås!
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48