Kollega 1
ÅSASMAT URBAN ORZOLEK redaktör: Åsa Frisk, asa.fr
isk@ kollega.se Fler recept på klassiska konditoribitar hittar du på Kollega.se. Hemligheten bakom läckra chokladbiskvier Gigantiska jättemuffins och trendiga rosa macarons i all ära, men klassiska konditoribitar kan aldrig bli fel! Bjud kollegorna på chokladbiskvier eller vaniljhjärtan och jag lovar att de kommer att bli imponerade. Hemmagjord mandelmassa är fantastiskt god och enkel att göra men det går såklart att använda köpt mandelmassa. Gå in på kollega.se för recept på hemmagjord mandelmassa och underbara vaniljhjärtan. Chokladbiskvier (30 st) 400 gram mandelmassa 2 ½ dl socker 3 äggvitor Fyllning: 300 gram smör 2 1/4 dl florsocker 3 tsk vaniljsocker 3 äggulor Om du vill; 3 msk pulverkaffe utrört i 1 ½ msk hett vatten Garnering: 225 gram mörk blockchoklad 30 gram kokosfett 1. Riv mandelmassan och blanda med sockret och äggvitorna. 2. Vispa till en pösig smet, helst med elvisp. 3. Spritsa eller klicka ut till runda släta kakor, ca 4 Vinn bakprylar! Vad bakar du när du är sugen på något sött? Mejla tavling@ kollega.se före 30 april så är du med i utlottningen. Mätsked. Joseph, från NK, 50 kr. cm i diameter. Låt dem stå till sig på plåten ca 30 minuter. 4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 minuter i 175 graders värme. Låt kallna på plåten. 5. Rör smör med flor- och vaniljsocker till en pösig smet. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smaksätt eventuell med pulverkaffet. 6. Bred krämen på kakornas undersida. Ställ i frysen 15 min. 7. Smält chokladen och kokosfettet i vattenbad. Doppa krämsidan i choklad. Låt stelna. 8. Förvaras svalt 6–8 dagar. I frys håller de 3 månader (de går utmärkt att äta frysta!). Sockerströare. Rosa Margretheskål med lock. Rymmer 750 ml, från NK, 120 kr. Pudra dina vaniljhjärtan. Från Åhléns, 80 kr. 3-12 KOLLEGA 37