Buffé 1
KAMPSPORTAREN Paolo Roberto FÖRELÄSARE, PROGRAMLE
DARE OCH FÖRFATTARE »MAN MÅSTE BESTÄMMA sig för att god form är ett projekt som pågår resten av livet. Fundera på vad som är rimligt och fungerar för dig, i ditt liv. Som följd av regelbunden träning, varje dag, blir man lyckligare, orkar mer, ökar fettförbränningen, sover bättre, får ökad sexlust och lever förhoppningsvis längre. Det där med sexlusten gäller för övrigt både män och kvinnor. Men det krävs arbete för Tortillan med sötpotatis är god både varm och kall. I små bitar passar den på en buffé. 5 dl vatten 4 dl solrosfrön 2 dl linfrön 1 1/2 dl sesamfrön samt ev extra att strö över 5 dl bovetemjöl 6 dl majsmjöl 3 tsk stötta fänkålsfrön 1 msk salt 3 msk olivolja olivolja eller kokosolja till formarna GÖR SÅ HÄR: 1. Smula jästen och rör ut med honung och vatten. 2. Tillsätt hirs- eller boveteflingor. Låt stå ca 1 timme i rumstemperatur i plastad bunke. 3. Lägg allt i en degblandare och tillsätt övriga ingredienser (mosa sötpotatisen innan). Kör ca 10 minuter på medelhastighet. 4. Sätt ugnen på 100°C. Fördela sme ten i 2 smorda brödformar (à 1 1/2 liter). Grädda bröden 50 minuter. 5. Pensla bröden med olja och strö ev över sesamfrön. Höj därefter ugnsvärmen till 175°C och grädda ytterligare 40 minuter. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. (per skiva) 121 kcal, 4 g protein, 15 g kolhydrater, 5 g fett. att lyckas med träningen. Jag är 42 år och vältränad, men ärligt talat är min träning bara rolig hälften av gångerna, resten av tiden tar den emot. Vi människor är ju lata av naturen. För att stanna kvar i matchen gäller det att inte gå ut för hårt och dessutom träna tidseffektivt. Löpning är perfekt, passet börjar direkt utanför ytterdörren. Styrketräningen klarar du genom enkla övningar som armhävningar, situps och upphopp. Det kräver varken gymkort eller PT. Maten är en annan stor fråga. Jag hör ofta prat om nedsatt ämnesomsättning, när det egentligen handlar om för mycket soffsittande och stora middagar. Glöm alla ursäkter och dieter. Jag äter av allt, med måtta. Ett liv utan pasta är inget liv! Desserter njuter jag också av, men som »en stroppig fransk brud«, vilket betyder små exklusiva portioner. Ja, så lever jag för att stanna kvar i mitt livs match.« YOGIBRÖD MUMSIG MÜSLI LEMONCURD KOKOS- OCH RISPLÄTTAR