Buffé 1
10 Ladda steget med… x PASTA TOPPEN I MATLÅDAN »P
asta är bra mat så länge portionerna inte blir för stora. Låt resten vara en matig sallad.« MAI-LIS HELLÉNIUS FÖR SKIDTUREN LADDA Fler pastarecept och FÖR ALLA? hittar du på ICA.se/buffe 20 BUFFÉ 1 • 2 012 71 g kolhydrater, 15 g fett. I lagom mängd är pasta den perfekta träningsmaten. Det ger seglivat bränsle till dina muskler som gör att du orkar mer. Här är redaktionens pastafavoriter – vilken blir din? AV CAMILLA THÖRNQVIST FOTO & STYLING EVA HILDÉN SMITH MAKARONILÅDA MED SALSICCIA FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 200°C. Koka 250 g pasta, t ex fusilli. Skala och finhacka 1 gul lök. Ansa och strimla 1 fänkål. Skiva 300 g färsk salsiccia och tärna 2 tomater. Stek lök, fänkål och korv i 1 msk olivolja ca 5 minuter i en stekpanna. Blanda korvfräs med tomater och avrunnen pasta. Fördela i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Häll på en blandning av 3 dl mjölk, 3 ägg, 1 tsk timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ställ mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera gärna med rucola. 605 kcal, 34 g protein, 60 g kolhydrater, 25 g fett. SKINK- OCH ZUCCHINISTUBBAR FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Fördela 200 g naturell färskost, 200 g rökt skinka i skivor och 1 zucchini i tunna skivor på 12 färska lasagneplattor (ca 300 g). Rulla ihop på längden och skär i 3 bitar. Blanda 1 burk färdig pastasås (ca 400 g) med 1 dl vatten. Bred hälften i bottnen av en smord ugnssäker form. Ställ dit pastastubbarna och häll på resten av såsen. Strö på 2 dl riven ost. Ställ mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera gärna med råkost och knäckebröd. 426 kcal, 31 g protein, 51 g kolhydrater, 18 g fett. FJÄRILAR MED TONFISKRÖRA FÖR 4 PERSONER Låt 2 burkar tonfisk i vatten (à ca 185 g) rinna av. Blanda med 1/2 finstrimlad rödlök, 250 g kesella (10 %), 2 msk majonnäs, 2 msk hackad kapris, 1/2 finhackat äpple och 1/2 dl finhackad persilja. Salta och peppra. Servera med pastafjärilar (300 g okokt vikt) och gärna knäckebröd. (med bröd) 584 kcal, 42 g protein, LJUMMEN PASTASALLAD FÖR 4 PERSONER Koka 500 g färsk, fylld pasta, t ex med skinka, enligt anvisning på förpackningen. Halvera 250 g körsbärstomater. Dela, kärna ur och skär 2 mogna avokador i 2 cm stora bitar. Häll av och skär 1 burk kronärtskocksbottnar (ca 400 g) i mindre bitar. Rör ihop 2 msk olivolja, finrivet skal av 1 citron, 1 msk pressad citronjuice, 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda pasta, grönsaker och 1 påse rucola (65 g). Ringla över citronoljan. 536 kcal, 39 g protein, 86 g kolhydrater, 23 g fett.