Buffé 1
Testlagat PÅ ICA.SE LAGAT TESTJag valde grövre sn
abblagat! Gott och libabröd i stället för pitabröd. Rödkålen gjorde salladen matig och färgglad, men järparna kunde ha smakat jag tycker taco-Sverige behöver variation! TESTLAGARE: EMMA BERGMAN/20 ÅR/ STUDENT I GÖTEBORG/BLIVANDE DIETIST lite mer. I yoghurten lan a e ag pepparrot och persilja för mer smak. Rätten känns fr äsch och mer modern än tacos och bl d d j »Taco-Sverige behöver variation, testa färsjärpar i pitabröd nästa gång« Testlagare som publiceras i tidningen får matcheckar för 400 kronor som tack. Läs vad tio andra ttestlagare tyckte om månadens rätter på ICA.se/buffe 30 BUFFÉ 1 • 2 012 ÖRTIGA FÄRSJÄRPAR MED APELSINSALLAD I PITABRÖD Använd lammfärs och mosa fetaost eller chèvre i yoghurten för extra karaktär. FÖR 4 PERSONER Skala och finhacka 1/2 rödlök och 1 vitlöksklyfta. Blanda med 3 msk hackad persilja, 400 g nötfärs, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 12 järpar. Bryn järparna runt om i 1 msk olivolja i en stekpanna 8–10 minuter, tills de är genomstekta. Finriv skalet av 1 apelsin. Skala den och 1 till apelsin med kniv. Skär dem och 1 romansallad (200 g) i bitar. Skala och finstrimla 1/2 rödlök. Lägg apelsin, sallad och lök i en skål. Häll på en dressing av 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk olivolja, 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar. Blanda runt. Värm 1 förpackning pitabröd (375 g) enligt anvisning på förpackningen. Servera färsjärparna i pitabröd en med salladen och en klick matyoghurt (10 %). FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet, bjud med laktosfri matyoghurt. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet. ZUCCHINIBULGUR MED FETAOST OCH KIKÄRTSRÖRA Ajvar relish är en paprikaröra som köps färdig på burk i en mild eller stark variant. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225˚C. Tillaga 2 1/2 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av. Rosta 1 dl hasselnötter i en torr, het stekpanna. Grovhacka dem. Skär 2 zucchini (ca 600 g) i cm-tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär 2 röda paprikor i 3 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Ställ mitt i ugnen ca 15 minuter. Häll av, skölj och mixa 1 burk kikärter (400 g) med 1 msk olivolja, 1/2 dl vatten och 1 msk färskpressad citronjuice. Salta och peppra. Ta ut grönsakerna och ringla över 1 msk vitvinsvinäger. Blanda runt. Varva bulgur, nötter, grönsaker och 150 g smulad fetaost på ett stort fat. Garnera med strimlad persilja. Servera bulgursalladen med kikärtsröran och en klick ajvar relish. FÖR ALLA? Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris. Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Fri från ägg. /JANUARI var jag tveksam till rätten, men döm om min förvåning! Den söta paprikan giſt e sig fi nt med sältan fr ån fetaosten, och min rädsla att inte Som utpräglad köttätare bli mätt var helt obefogad. TESTLAGARE: EMMA ASPEGREN/32 ÅR/ LINKÖPING/ÄGARE TILL KATTEN DANTE