Buffé 1
Testlagarna /JANUARI INSKICKAT AV: ROBIN T A MÅNA
DENS LÄSARRECEPT DELKERTZ/34 ÅR/STOCKHOLM ka eFem av Buffés n a t stlagare. K nya testlagare Kans e Kanskke bli det d so e bllir det du soom h m om hamnar i tidninngen gen nästa gån gen näästa gång? Premiär för nya Testlagarna! Buffés succéserie Testlagarna är nu inne på sjunde året. Det firar vi med att låta alla som vill vara med och testlaga exklusiva förhandsrecept och tycka till på webben. Bland kommentarerna väljer vi på redaktionen ut fem testlagare som publiceras i tidningen och får matcheckar för 400 kronor. På nästa uppslag presenterar vi månadens utvalda testlagare och rätterna de lagat. Testa en eller flera – och häng sedan på testlagartrenden du också! SÅ BLIR DU OCKSÅ TESTLAGARE I BUFFÉ Sugen på att bli testlagare? Logga in på ICA.se och anmäl dig via Mina uppgifter. Sedan är det bara att sätta igång. Varje månad mejlar vi fem recept på vardagsrätter till dig. Du väljer att laga en eller flera av dessa samt ge ditt omdöme för respektive rätt via webben. Fem testlagare publiceras i varje nummer av Buffé och belönas med mat checkar för 400 kronor. Ytterligare tio testlagare presenteras på ICA.se/ buffe och får trisslotter till ett värde av 100 kronor. SKICKA IN DITT RECEPT – FÅ MATCHECKAR FÖR 1 000 KRONOR! Är du testlagare och sitter inne med ett riktigt bra recept? Dela det med oss så det får chans att nå ut till fler! Varje månad väljer vi nämligen ut en testlagare som får sitt recept publicerat i Buffé. Belöningen är matcheckar för 1 000 kronor. Gå in på ICA.se/buffe och läs mer. »Även en man utan fantasi kan få till en snygg pannacotta på samma tid det tar att koka ett ägg. Här har jag gjort en variant på kokosmjölk, lime, ananas och passionsfr ukt. Resultatet blir en bra portionsdessert med starka färger och hög impfaktor!« LM tta h hö i f k ! KOKOSPANNACOTTA MED TROPISK FRUKTTOPPING Med gelésocker i stället för gelatin blir denna fräscha och goda dessert extra lättlagad. FÖR 4 PERSONER 1 liten tetra kokosmjölk (200 ml) 3 dl vispgrädde 3/4 dl gelésocker 1 tsk vaniljsocker FRUKTTOPPING 1/2 liten färsk ananas 1 passionsfrukt 1 msk rårörsocker finrivet skal av 1 lime 1 msk hackad mynta GÖR SÅ HÄR: 1. Häll kokosmjölk, grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka 1/2 minut. 2. Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsockret. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar. 3. Frukttopping. Skär bort rotstock och skal på ananasen. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta. 4. Toppa pannacottan med frukterna strax före servering. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. BUFFÉ 1 • 2 012 29 TESTLAGA PÅ ICA.SE/ BUFFE