Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 umgås meduänner dricÅa te är idagjhr
mänga människor ett sätt att £oppfa au. CTItt vet är Åä/sosam. JICöt oc£ njuta av en drycåman ZflnniÅa som tar vara på ANNIKA BULOW: små stuncferna medtjtjäfp au en /topp te. THE AU LAIT WkW^ 'A — JlCedtvillingarna / 1 i magen Började jag dricJca te på affuar! 5 dl vatten 8 kuvert Lipton Yellow Label 2 kanelstänger 5 dl mjölk 2-3 msk råsocker, strö 1 1/2 krm mald muskot Koka upp vattnet. Lägg i tepåsarna och kanelen i mindre bitar och låt teet dra i cirka 5 minuter under lock. Blanda mjölk, socker och muskot i en kastrull och koka upp. Rör då och då så at t sockret löser sig. Sila teet och blanda det med den heta mjölken. Häll upp i glas. Njut drycken het. Annika, 31 år, arbetade tidigare på en marknadsavdelning på ett stort företag. Nu är hon hemma med tvillingsönerna Oscar och Erik sedan den 23:e april, då livet vändes upp och ner. STUNDER AV STILLHET Från att ha varit mitt uppe i karriären har Annikas liv ändrats drastiskt. Nu kretsar livet kring två små pojkar som vill ha mat, tröst och närhet dygnet runt. Annika utstrålar ett fantastiskt lugn, och ser förvånansvärt pigg ut med tanke på att hon sällan far sova mer än två timmar i sträck. - Ja, det är ganska hektiskt dygnet om faktiskt, med amningen och så. Man far inte så mycket tid för sig själv. -Ja g försöker stjäla små stunder när pojkarna sover, att sätta mig i en fåtölj alldeles själv och bara vara. Då smakar det bra med en kopp te. KORT OM TE Det finns ca 50 teproducerande länder idag, fördelade på alla kontinenter. På 1700- och 1800-talet klassades te som en lyxvara i Storbritannien. En vanlig arbetare kunde betala så mycket som en tredjedel av sin lön för att hålla familjen med te. Det tar 10-15 år att bli en duktig provsmakare av te. En teexpert kan bestämma ursprungsland, odlingsområde och ofta också plantagen. Ingen dålig bedrift med tanke på att det enbart i Indien finns över 13 000 plantager! Liptcir i LITEN TESKOLA 1. Lägg i en tesked löste per kopp och en för kannan. 2. Häll frisk t nykokt vatten (100°C) i kannan til l svart te. Till grönt te ska vattne t ha svalnat lite och ha en temperatur på 95°C. 3. Låt teet dra ca 5 minuter. Servera genast. Grönt te ska dra 3-5 minuter. Tips: Förvärm tekannan med hett vatten . Använd vatten som precis ska börja koka upp, eftersom det är syret i vattnet som drar fram smakämnen ur tebladen. (Syret minskar j u längre vattnet kokar). MÖT GUNNEL MED SMAK PA LIVET I NÄSTA NUMMER.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40