Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 CRÉME NINON FÖR 4 PERSONER Fräs 1 st
rimlad gul lök och 2 grovhackade vitlöksklyftor i 1 msk olivolja 3-4 minuter eller tills löken mjuknat utan att det tar färg. Häll på 1 dl vitt vin och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt 5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten) och låt hastigt koka upp. Lägg 2 paket frysta gröna ärter å 250 g i matberedaren med den varma buljongen och mixa slät i 2-3 minuter. Tillsätt 1 dl vispgrädde och ett par droppar citronjuice. Smaksätt med salt och peppar, mixa i ytterligare någon minut. Låt soppan svalna. Häll soppan i skålar. Ringla över lite naturell yoghurt och garnera med fiskrom, krutonger och gräslök. FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg, under förutsättning att man använder krutonger utan gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra till mjölkfri så här: Byt vispgrädden mot den nya mjölkfria matlagningsgrädden iMAT från Oatly Uteslut yoghurten och an vänd krutonger utan mjölk. ner så a AT anÖVERBAKAD TORSK MED TO MATKÖMPOTT FÖR 4 PERSONER 600 g torskfilé, eventuella ben borttagna 50 g smör + extra till stekning 1 dl ströbröd 4-5 msk pestosås (burk/flaska) 1 äggula 4 tomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk socker 3 msk rödvinsvinäger vatten eller vitt vin saft, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Rör ihop smör, ströbröd, pesto och äggula Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. 3. Halvera tomaterna. Gröp ur 20 kärnhuset med en sked. Skala och strimla lök och vitlök. 4. Smält 2 msk smör i en kastrull, ca 5 liter. Fräs lök och vitlök under omrörning, utan att de tar färg, i 2-3 minuter. Lägg i tomathalvoma och låt fräsa med en stund. 5. Strö över socker, 112 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll i vinägern. Rör om försiktigt och låt sedan småputtra (utan lock) utan omrörning i 20 minuter. När det återstår ungefär 10 minuter av tomatkompotten är det dags att sätta in torsken i ugnen. 6. Dela torskfilén i 4 bitar. Lägg dem i en smörad ugnssäker form. Salta, peppra och bre sedan på örtmassan i ett ca 11I cm tjockt lager. 7. Häll lite vatten eller vin i formen så att det täcker ca 1/2 cm av formens botten. Ugnsstek mitt i ugnen i 10 minuter, eller tills örttäcket fått fin färg. Servera med tomatkompotten och ris eller pressad potatis. Tillagning: 30 minuter Energi: * * Fett: * * Fibrer: * FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfri: använd glutenfritt ströbröd. JACOB: - Det finns en mängd olika sorters färdig pesto att köpa ute i butikerna idag. För den här rätten är det extra lämpligt om du hittar en grön, fast pesto. Jag har nämligen kunnat konstatera att färg och konsistens kan variera en del. Håll därför utkik efter en sort med fin grön lyster och tjock konsistens. VINTIPS: 1998 Hubert Beck Tokay Pinot Gris, Alsace (nr 12105,80 kr), 2001 Argento Chardonnay, Argentina (nr 6679, 73 kr) RÖKT LAXRÖRA MED SPARRIS SMÅRÄTT FÖR 4 PERSONER Finhacka ca 50 g rökt lax. Blanda med 1 burk pepparrotsost (125 g) och 2 msk finhackad gräslök. Fördela 1 paket tinad grön sparris på assietter och pensla med en god färdigköpt vinägrett. Klicka på laxostblandningen och servera med fräsiga baguetter. FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg, men välj bröd till som passar vid ev allergi. Mjölk ingår. S
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40