Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 TOMAT-OCH SAFFRANSSOPPA MED SPÄTTA F
ÖR 4 PERSONER 400 g spättafilé 300-400 g fänkål 2 små gula lökar 2 vitlöksklyftor 1/2 g saffran (1 paket) 1 msk socker 1 krm kajennpeppar 2 dl vitt matlagningsvin 7 dl fiskbuljong (tärning+vatten) 3 dl mellangrädde 3-4 tomater, normalstora 1/2 kruka färsk basilika salt, peppar olivolja till stekning GÖR SÅ HÄR: Buffé 10/2001 1. Finstrimla fänkål, lök och vitlök. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull (5 liter). Fräs grönsakerna, utan att de tar färg, tills de blivit mjuka, ca 5 minuter. 2. Rör ner saffran, socker, kajenn och häll på vinet. Låt koka ihop några minuter. Häll på buljong och grädde. Krydda med svartpeppar och salt. Koka försiktigt på svag värme i 15 minuter. 3. Skär tomaterna i fjärdedelar och skär bort kärnhusen. Fintärna tomatbitarna. Grovhacka basilikan. 4. Putsa spättafiléema; klipp ev bort de slamsiga »flankerna«. 5. Rulla ihop spättafiléerna och lägg ner dem försiktigt i kastrullen. Sänk värmen, sätt på ett lock och låt fisken sjuda i 4-5 minuter. Ta upp fisken och lägg i 4 djupa skålar. 6. Rör ner tomat- och basilikahacket i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Häll soppan över fisken i skålarna och servera med nybakat bröd, tex baguette. Garnera avslutningsvis med resterande basilika. Tillagning: 30 minuter Energi: * * Fett: * * Fibrer: * * Klipp bort de tunna flankbitarna på fisk filéerna. VINTIPS: 2000 Casal di Serra, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italien (nr 12419,79 kr), 1998 Filet Griiner Veltliner. Österrike (nr 5989, 66 kr) FÖR ALLA? Tomat- och saffranssoppa med spätta innehåller inte gluten eller ägg. Välj bröd till som passar vid ev allergi. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfri: Byt vispgrädden mot den nya mjölkfria matlagningsgrädden iMAT från Oatly. Välj bröd till som passar. v
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40