Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 CHEVRE CHAUD SMÅRÄTT FÖR 4 PERSONER
Sätt ugnen på högsta värme, »grilk Rosta 4 skivor vitt formbröd. Skär 1 bit chévre (getost) i 4 stycken 1 - 2 cm tjocka skivor. Lägg ostskivorna på bröden. Fintärna 2 skivor bacon och strö ovanpå. Lägg upp på en bakpappersklädd plåt och gratinera högt upp i ugnen i 2-3 minuter eller till fin färg. Lägg upp på en bädd av blandad sallad och ät genast. FÖR ALLA? Innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår. Ändra så här till glutenfri: välj bröd utan gluten. VINTIPS: 1999 Chäteau Signac, Cötes-du-Rhöne-Villages (nr 2896,85 kr) eller 1999 Mont Gras Merlot, Chile (nr 6516,89 kr). RÄKOR MED HET SAFFRANSDIPP SMÅRÄTT FÖR 4 PERSONER Häll 1 paket saffran å 112 g i en skål. Pressa ner juicen av 1 klyfta citron. Låt detta stå och dra någon minut. Rör ner 5 msk majonnäs. Smaksätt blandningen med 1 krm kajennpeppar, 2 msk hackad persilja och 1 pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra. Servera den heta saffransdippen till skalade räkor med rostat bröd. Saffransdippen passar även mycket väl som sås till tex varmrökt lax, kall inkokt lax, fisksoppor och även andra typer av färska skaldjur. FÖR ALLA? Räkor med het saffransdipp innehåller inte gluten eller mjölk. Välj bröd till som passar vid ev allergi. Ägg ingår. PEPPARSTEKT FLASKFILE MED VICHYMORÖTTER FÖR 4 PERSONER 600 g fläskfilé, putsad och fri från senor och hinnor 600 g morötter 1 dl vichyvatten (flaska) 1 kruka persilja 200 g kesella gourmet 4-5 soltorkade, marinerade tomater Förklaring till symbolerna vid recepten Energi i kcal: •* * = <500 , • • = 500-750, • = > 750 kcal Fett i gram: •• • = < 30, • • = 30-40, • = > 40 g Fibrer i gram: •• • = >10 , • • = 5-10, • = <5 g 10 gröna oliver med pimento smör till stekning socker, salt, grovkrossad svartpeppar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 175°C. 2. Salta fläskfilén och rulla den sedan i grovkrossad peppar. Bryn köttet runt om i en het stekpanna med 1 msk smör. Ställ sedan in pannan i ugnen i ca 20 minuter. 3. Skala och tvätta morötterna. Skiva dem tunt med kniv eller på rivjärn. 4. Smält 2 msk smör i en 2-3 liters kastrull. Lägg ner morötterna och låt dem fräsa i ett par minuter i smöret. Krydda med salt och peppar och en nypa socker. 5. Häll på vichyvatten och låt morötterna koka mjuka utan lock i ca 10 minuter. 6. Finhacka persiljan och rör ner hälften av den i morötterna. 7. Finhacka soltorkade tomater och oliver. Blanda detta med kesella, resterande persilja och smaka av med salt och peppar. 8. Fördela morötterna på tallrikar. Skiva fläskfilén och lägg ovanpå. Toppa med en rejäl klick av kesellablandningen. Servera med bröd. Tillagning: 30 minuter Energi: * * Fett: ** * Fibrer: * * FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut kesellan och använd några matskedar mjölkfritt margarin i stället
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40