Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 VARM KYCKLING LEVER SALLAD MED CHUTN
EY FÖR 4 PERSONER 1 dl mango chutney 1 msk hackad färsk timjan 2 msk grovhackad färsk basilika 400 g fryst kycklinglever (tinad) vetemjöl till panering 1 paket skivad bacon (140 g) 1 vitlöksklyfta 250 g fryst haricots verts (tinad) 1 äpple 1 liten rödlök 150 g spröda salladsblad, tex fransk blandning i påse/tråg olja att steka i 22 salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att blanda chutney, timjan och basilika så att detta får ta smak medan resten förbereds. 2. Lägg kycklinglevern på ett hushållspapper att rinna av. Krydda levern med salt och peppar. 3. Hetta upp en stekpanna med ca 1 msk olja. Vänd levern i mjöl och skaka bort extra mjöl så att det inte bildas klumpar. Bryn levern på alla sidor i den heta pannan. Sänk värmen något och låt steka färdigt i 7-8 minuter. Vänd leverbitarna efter halva tiden. Ta upp levern. 4. Skölj och torka ur stekpannan. Hetta upp den igen. Grovstrimla bacon och vitlök. Fräs detta i lite olja i pannan tills det börjar ta färg. Lägg ner haricots verts, salta och peppra och blanda väl. Låt allt värmas i 2 minuter. 5. Skala och skiva äpple och rödlök tunt. Blanda försiktigt sallad, lök, äpple, bönor och bacon med kycklinglevern samt hälften av chutneyblandningen. Smaka av med salt och peppar. Fördela salladen på tallrikar och klicka avslutningsvis över resten av chutneyblandningen. Tillagning: 25 minuter Energi: ** * Fett: ** * Fibrer:* FÖR ALLA? Innehåller inte mjölk eller ägg. Gluten ingår. Ändra så här till glutenfri: uteslut vetemjölspaneringen. TIPS! Den resterande chutneyblandningen kan blandas med 1 msk vinäger, 2 msk olja cch 1 krm salt till en dressing att ringla över salladen. VINTIPS: Chutney och torrt vin går inte ihop, möjligen ett sött vitt vin eller rött portvin, tex 1983 Anjou Blanc (nr 12276, 121 kr) eller Dows Ruby port 19% (nr 8164,89 kr). Alternativt en cider med sötma eller söta körsbärsölet Lindemans Kriek (nr 1555,15:50 kr/25 cl).
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40