Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Snabbt & lättlagat MdX 15 kronor AV
BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER Måndag : Grön lasagne Skölj, dela och kärna ur i gul och i röd paprika. Skär i långa strimlor. Fräs dessa i lite olja. Skölj och skär 2 auberginer i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Förkoka 5 lasagneplattor i ca 3 minuter. Varva lasagneplattor med aubergineskivor och paprikastrimlor i en lätt smord ugnssäker form. Bre pesto från burk mellan varven. Översta lagret ska vara aubergine. Riv ca 2 dl herrgårds- eller grevéost över. Gratinera i 10 minuter i ugn, 225°c. Tisdag: Rökt fisk med svamptartar Tärna 200 g champinjoner. Skölj och strimla fint 1-2 selleristjälkar, 1 knippa gräslök och 1/2 knippa persilja. Blanda svamp och det gröna i en skål. Rör samman 2 msk pressad citronjuice, 4 msk olja, 1 msk senap, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll marinaden över svamp och grönsaker. Låt marinera . Rensa och filéa 2 rökta makrillar eller 4 böcklingar. Servera fisken med svamptartaren , en sallad och bröd . Ev kokt potatis. Onsdag : Minestrone med tomatpesto Skala och strimla 3-4 morötte r och 1 gul lök. Fräs grönsaksstrimlorna glansiga i 2 msk olja. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och tillsätt 11/2 dl långkornigt ris. Fräs några minuter. Häll på 400-500 g krossade tomater och 1 liter vatten. Tillsätt 1-2 grönsaksbuljongtärningar. Låt småkoka i ca 10 minuter. Mixa under tiden 3 toma - ter med 1 kruka basilika och 1/2 dl olja till en pesto. Rör ner 1 burk kikärter utan spad i soppan. Salta och peppra. Klicka peston i bröd . Servera till soppan. Filéspett med selleripuré Torsdag : Snabbterrin med fisk Mixa 400 g fiskfilé i matberedare . Tillsätt 2 ägg, 2 dl kesella, 1/2 dl mjölk, 1 knippa gräslök, 1/2 msk paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mixa snabbt samman till en smet. Häll den i portionsformar lämpliga för mikro. Täck formarna med smörgåspapper eller lock. Tillaga i 5-7 minuter på ma x 800 w. Servera med kok t potatis och en gräddfilssås smaksatt med kryddgrönt . Fredag : Filéspett med selleripuré Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Till exempel tid, ingredienser eller antalet kalorier. Recepten är beräknade för 4 portioner. 34 Skala och skär 5-6 potatisa r och 1/2 rotselleri (ca 300 g) i små bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skär under tiden 500 g fläskfilé i 1 cm tjocka skivor. Skala 2 rödlökar och skär i klyftor. Varva kött , lök och 1 förpackning torkade aprikoser på portionsspett. Blanda 3 msk olja med 1 tsk salt, 1 krm peppar och 1-2 msk hackad basilika. Pensla spetten med kryddoljan. Grilla eller stek spetten i ca 5 minuter. Mixa potatis och selleri och späd med 1/2 dl mjölk. Smaka av med salt och pep - par. Servera spetten med purén och en blandad sallad.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40