Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 TÄRTEAUX OIGNONS (Alsace/hel a Frank
rike ) I den franska lökpajen finhackar man oftast löken men här är en variant med lök i klyftor. FÖR 4 PERSONER 100 g kylskåpskalit smör 3 dl vetemjöl 1 ägg FYLLNING: 600 g gul lök 1 purjolök 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm muskotnöt 1 msk färsk timjan + till garnering 3 ägg 1 dl lättcréme fraiche 1/2 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Finfördela smöret i mjölet för hand eller i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. 2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Låt den stå i kylen i ca 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 200°C. Grädda pajdegen i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 4. Skala och klyfta löken. Strimla purjolöken grovt. 5. Fräs löken mjuk i smöret i en stekpanna på svag värme. Krydda med salt, peppar, muskot och timjan. 6. Vispa ihop ägg, lättcréme fraiche och salt i en bunke. Blanda ner löken. 7. Ta ut pajskalet och häll i lökfyllningen. Grädda i ytterligare 25-30 minuter. Strö över färsk timjan. FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg. VINTIPS: 1998 Diamant d Alsace Pinot Blanc (nr 2914, 79 kr) 1998 Ge wurztram i ner. Alsace (nr 2247, 77 kr)
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40