Buffé 1
dela! ALLT PA EN BRÄDA! 0 ROTSELLERI MED COMTÉ, S
VAMP & STEKT KYCKLING Om du aldrig provat att helbaka rotselleri är det dags nu! FÖR 8 PERSONER (SHARING) 4 kycklingfiléer, gärna majskyckling (ca 600 g) 1 rotselleri (ca 800 g) 150 g smör 1 dl rostade hasselnötter 250 g blandad svamp (t ex kantareller, champinjoner och karljohan) 75 g lagrad ost (gärna comté) rapsolja salt, flingsalt och vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Tvätta/skrubba rotsellerin väl. Lägg i en form och bred 50 g av smöret runt om. 10 B U F F É 1 1 • 2015 3. Ställ in rotsellerin i nedre delen av ugnen ca 1 ½ timme, eller tills den är mjuk. Låt svalna och skär i bitar. 4. Smält resterande smör i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Hacka hasselnötterna. 5. Sänk ugnstemperaturen till 125°C. 6. Krydda kycklingen med 3 krm salt och 1 krm peppar. Bryn fi léerna runt om i 2 msk olja i en stekpanna tills de får fi n färg. 7. Lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills innertemperaturen är 72°C. 8. Pensla rotsellerin med hälften av det brynta smöret. Strö över 1 tsk fl ingsalt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills den är varm. 9. Ansa och stek svampen i 2 msk smör i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 10. Skär kycklingen i bitar. Lägg upp rotselleri, kyckling och svamp på ett fat. Strö över hasselnötter och fl ingsalt. Ringla över brynt smör och hyvla över osten. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ.