Buffé 1
Pasta hela veckan! BONDSOPPA MED GRÖNA BÖNOR Mati
g veggosoppa. FÖR 4 PERSONER Stek 1 hackad gul lök, 1 finhackad vitlöksklyfta och 2 tsk fänkålsfrön i 2 msk olivolja ca 5 minuter, tills löken mjuknat. Tillsätt 1 burk krossade tomater (ca 400 g), 1 liter vatten, 1 grönsaksbuljongtärning, ½ msk sambal oelek och 1 tsk salt. Låt koka upp. Tillsätt 100 g gnocchi eller valfri pasta och låt koka ca 10 minuter, tills pastan är nästan klar. Rör ner 250 g frysta, tinade sojabönor och låt koka ca 2 minuter. Servera med pesto och ett gott bröd. TAGLIATELLE CARBONARA ’AL SALSICCIA Med tomat och korv. FÖR 4 PERSONER Koka 250 g tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara 1 dl av kokvattnet.Skär upp änden och tryck ut teskedsstora bitar av 300 g färsk salciccia i en stekpanna. Bryn salsiccian i 1 msk olivolja tills den får färg. Tillsätt 2 msk hackad rosmarin och 250 g halverade körsbärstomater. Stek ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan. Vispa ihop kokvattnet, 3 äggulor och 2 dl finriven parmesanost och blanda med pastan. KÖTTFÄRSLIMPA & LJUMMEN RISONISALLAD Grekiska smaker. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 200°C. Blanda 1 ½ dl mjölk, 1 dl havregryn, 1 msk finrivet citronskal, ½ dl hackad färsk oregano, 1 tsk salt och ½ tsk peppar i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt 500 g lamm- eller nötfärs och blanda snabbt ihop. Lägg i en smord brödform som rymmer ca 1 liter. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Koka 3 dl risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med 150 g smulad fetaost, 2 skivade inlagda grillade paprikor och 1 skivad rödlök. Vänd ner 65 g bladspenat och ringla över 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar. B U F F É 1 1 • 2015 B U F F É X • 201 X 35 Tips! Bjud med ajvar eller tsatsiki.