Buffé 1
Tänk taco! »En gryta känns opretentiöst enkelt, m
en med alla tillbehör blir det ändå lite lyxigt. Alla gillar ju det lite plockiga tacotänket, inte minst barn. Förstärk det genom att inte blanda hacket utan lägga i olika skålar. Då kan alla plocka som de vill. Mer russin till treåringen och mer koriander till mig!« Karin Bohlin, receptmakare YOGHURTSEMIFREDDO MED CITRUSSALLAD Fräsch lemon curd-glass med mer yoghurt än grädde. FÖR ALLA FÖR 4–6 PERSONER 3 ägg 4 msk strösocker 1 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt 1 dl lemon curd 3–4 kex (av digestivetyp) CITRUSSALLAD 2 apelsiner 1 grapefrukt ev ½ dl mörk rom eller Cointreau GÖR SÅ HÄR: 1. Separera äggen. Vispa gulorna med 2 msk av sockret pösigt med elvisp. 2. Vispa vitorna i en annan bunke med resten av sockret (2 msk) till ett fast skum. 3. Vispa grädden fl uffi g. 4. Rör ihop grädde, yoghurt och lemon curd med äggulorna. Vänd ner äggvitan. 5. Häll smeten i en form som rymmer ca 1 ½ liter. Låt stå i frysen minst 5 timmar. 6. Skala apelsin och grapefrukt med kniv, se till att få bort allt det vita. Skär ut hinnfria fi léer. Blanda med rom eller Cointreau och låt stå minst 1 timme. 7. Stjälp upp semifreddon. Garnera med citrussallad och krossade kex. NORDAFRIKANSK LAMMGRYTA MED SAFFRANSRIS & NÖTHACK Fri från gluten. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. SEMIFREDDO MED CITRUSSALLAD Gör glutenfri: kontrollera innehållet i lemon curden. Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt. Kontrollera innehållet i lemon curden. Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i lemon curden. Innehåller ägg. B U F F É 1 1 • 2015 29 Smältande fräscht!