Buffé 1
T I R 5 x PASTA Pappardelle, snäckor och risoni.
Förnya pastatänket med kul former och sköna smaker. Starta veckan med en mustig bondsoppa och fira fredagen med lyxig laxpasta. Recept Karin Bohlin Foto Lennart Weibull Styling Louise Ljung Rivigt! SNÄCKOR MED RÄKOR & LAX Räkskalen ger fin smak. FÖR 4 PERSONER Skala 500 g räkor och spara skalen. Smält 75 g smör i en stekpanna. Tillsätt räkskalen, 2 msk tomatpuré, 1 skivad vitlöksklyfta och några timjankvistar, låt fräsa ca 5 minuter. Tillsätt 2 dl vitt vin och låt sjuda ca 15 minuter. Sila av fonden och släng skalen. Koka 250 g stora pastasnäckor enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara 1 dl av kokvattnet. Fräs 1 tunt skivad fänkål i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt 1 finhackad chili och ½ dl hackad timjan,fräs några minuter. Häll i fonden och kokvattnet, låt koka ca 5 minuter. Smaka av med 1 msk finrivet citronskal, salt och peppar. Vänd ner pastan. Toppa med de skalade räkorna, 150 g strimlad gravad lax och 65 g rucola. 34 B U F F É X • 2 0 1X5 1 1 • 2015 PAPPARDELLE, GRÖNKÅL & KANTARELLER Gott med riven västerbottensost. FÖR 4 PERSONER Koka 250 g pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spara 2 dl av kokvattnet. Fräs 300 g förvällda kantareller eller annan svamp i 2 msk smör ca 3 minuter. Tillsätt 1 finhackad rödlök och 100 g strimlad grönkål, stek ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt 2 dl vispgrädde och 2 dl av kokvattnet, låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den kokta pastan. Strö över 1 dl hackade valnötter. E O V FÖR ALLA se respektive recept på ica.se. En lagrad ost förhöjer smaken. N Y A F . R A