Buffé 1
»Runt ett matbord blir alla jämlikar« »ARABISK TI
RAMISU« Len, krämig och söt. Lina Makso kallar desserten »bröd av slott«, en direkt översättning från arabiska. FÖR 10–12 PERSONER 12 ljusa veteskorpor av formbrödstyp 2 dl vatten 2 dl + 2 msk strösocker 3 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 4 msk mannagryn 2 msk majsstärkelse 1 liter mjölk (3 %) 100 g hackade pistaschnötter GÖR SÅ HÄR: 1. Fördela skorporna i botten på en form, ca 30 x 20 cm. 2. Koka upp vatten och 2 dl socker, låt koka tills sockret löses upp. Häll sockerlagen över skorporna. 3. Koka upp grädden i en kastrull. Vispa ner vetemjöl, mannagryn, majsstärkelse och 2 msk socker. Tillsätt mjölken, lite i taget under vispning. Låt koka tills det tjocknar, ca 5 minuter under omrörning. 4. Ta från värmen och häll i formen över skorporna. Låt svalna och ställ i kylen. Strö över pistaschnötterna vid servering. FÖR ALLA Innehåller gluten och mjölkprotein. Gör laktosfri: välj laktosfria skorpor/bröd , laktosfri mjölk och grädde. Gör äggfri: välj bröd utan ägg. B U F F É 1 1 • 2015 25