Buffé 1
Allt går att förbereda dagen före. Så känn ingen
stress när gästerna kommer – det är bara att värma glöggen, klippa pizzan och tindra i kapp med de tända ljusen. Glöggmys Bjud in till glöggkalas med både söta och salta tillbehör. Av Liselotte Forslin Foto Ulrika Pousette L j BRYSSELPIZZA MED TALEGGIO & MANDEL Brysselkål på pizzan! Supergott med smakkompisarna taleggio, citronskal och mandel. GER CA 12 BITAR 1 rulle färdig pizzadeg (ca 230 g) 250 g färsk brysselkål 200 g taleggio 1 dl riven parmesanost 2 msk finrivet citronskal 2 msk rostad flagad mandel olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Ansa och skär bort roten från brysselkålen. Strimla kålen. 3. Fräs brysselkålen i 2 msk 14 B U F F É X • 2 0 1X5 olja ca 5 minuter utan att den får färg. Krydda med 3 krm salt och 2 krm peppar. 4. Rulla ut degen på en bakpappersklädd plåt. Skär taleggion i bitar. Fördela taleggio och parmesan över pizzan. Strö över kålen. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 6. Riv över citronskal och strö över fl agad mandel. Klipp i småbitar. t u v l g i g ilu t och j