Buffé 1
forts från sidan 8 en rejäl bardisk byggdes, inre
dningen skapades av lite nytt, nött, loppis och egentillverkat. Resultatet är en miljö som inbjuder till möten, trots graffi tin »locals only« på ett av borden. Maten är en stor anledning. – Vi har ju rest mycket i USA och har hämtat inspiration från både hamburgerhak och fi ne dining. Vår mat är klassiskt amerikansk. Hamburgare görs på bästa högrev, och vi är petiga med brödet också, ler Kim. Husets chili lagas efter ett klassiskt recept som vann VM 1971. Jämnt marmorerad högrev, öl, en blandning av chilifrukter och tid – svårare än så är det inte. Chilifrukterna kommer från Chiligaraget, ett syskon till Garage. Chili används fl itigt både hemma och på krogen. Bästa tipset är gratinerade havskräftor med smör kryddat med chili, rosmarin och havssalt. Kim och Mats är givetvis lokalpatrioter hela vägen. Havskräftor fi skas utanför Kullaberg, i närheten. Färskpotatis och kål kommer från Bjärehalvön, och i hela trakten odlas det mycket grönt. En vän driver tatueringsverkstan vägg i vägg, och en annan kompis, med jaktintresse, har inspirerats till att skapa egen korvtillverkning. Hur hinner ni med alla projekt? – Tja, vi är ett gäng med mycket energi och goda intentioner. Ingen säger stopp, därför händer det grejer! Och så har vi en bra kommun som förstår företagande, menar Mats. On fire! BEAR BUTT CHICKEN Annorlunda och kul kryddig kyckling som ölmarineras på grillen, inifrån och ut. FÖR 4–6 PERSONER 2 små kycklingar (à ca 1 kg) 2 burkar öl (à 50 cl) RUB 2 msk brun farin 2 msk senapspulver 2 msk lökpulver 1 msk malen koriander 1 msk hel kummin 1 msk svartpeppar ½ tsk kajennpeppar 2 tsk salt 10 B UFFÉ 5 • 2016 GÖR SÅ HÄR: 1. Mortla alla ingredienser till rubben. 2. Gnid in kryddorna runt om och inuti kycklingarna. 3. Öppna ölburkarna och trä på kycklingarna. 4. Grilla under lock, över indirekt värme, tills innertemperaturen är 75°C, ca 40 minuter. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt öl. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.