Buffé 1
sätt smak BÄSTA marinaderna kycklingbröst griskar
ré nötbiff Äppelmarinerad karré. Saftig och fin efter både en och tre timmar. En marinad utan olja ger tydligare smaker av marinaden. Karré som får ligga länge i marinad blir för syrlig med seg konsistens. Yoghurtmarinerad kycklingfilé. Saftig och får djupa smaker från marinaden när filéerna får ligga länge (1–3 dygn). Rödvinsmarinerad ryggbiff. Röken och chilikryddan i kombination med vinet förstärker köttets karaktär och ger en djupare smak. på djupet BIFF I RÖKIG VINMARINAD Rödvin, rökt olja, chili och vitlök ger en maffig marinad. TILL 4 SKIVOR RYGGBIFF 2 dl rött vin 1 vitlöksklyfta 1 msk anchochilipulver 1 tsk grovmalen svartpeppar 2 tsk salt 2 msk rökt olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda ingredienserna. 2. Lägg köttet i dubbla påsar. Häll i gravningslagen/marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks. 3. Låt stå i kylen 3–5 timmar. 4. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla ett par minuter per sida. ÄPPELMARINERAD KARRÉ Både vinäger och must ger äppelsyrliga toner som matchas fint av ingefära. TILL 4 KARRÉSKIVOR 2 dl äppelmust 1 dl äppelcidervinäger 2 msk honung 2 tsk malen ingefära 2 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop alla ingredienser. Lägg karrén i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om. 2. Låt stå i kylen 3–5 timmar. 3. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla ett par minuter per sida. YOGHURTMARINERAD KYCKLING Ljuvligt mör kyckling med indiskt syrliga och mustiga smaker. TILL 4 KYCKLINGFILÉER 2 dl naturell yoghurt 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk garam masala 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop alla ingredienser. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om. 2. Låt stå i kylen 1–3 dygn. 3. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla ca 3 minuter per sida, tills kycklingen är klar. B UFFÉ 5 • 2016 31 fler ́ marinader ica.se/buffe