Buffé 1
YELLOW GREENS – ELOTES Varning för visst kladd, m
en det är det värt. GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop majonnäs och vitlök. 2. Blanda parmesan, chipotle chili pepper och chiliflakes. 3. Pensla majskolvarna med smält smör. Krydda dem runt om med 2 krm salt. 4. Grilla majskolvarna 3–4 minuter, tills de fått fin färg. 5. Rulla majsen i majonnäsen. Strö över parmesanblandningen. Servera genast. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett. Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. FÖR 4 PERSONER 4 förkokta majskolvar 1 dl majonnäs 2 pressade vitlöksklyftor 1 dl riven parmesan ½ tsk chipotle chili pepper 1 krm chiliflakes smält smör salt Å rets potatissallad är söt! SWEET GARAGE POTATO SALAD Perfekt till kyckling, korv och annat grillat. FÖR 4 PERSONER 600 g sötpotatis 150 g sockerärter 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 dl hackad koriander 1 msk färskpressad limejuice 1 påse bladspenat (65 g) olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skala och skär sötpotatisen i cm–tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. 3. Strimla sockerärterna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 4. Blanda chili, koriander, limejuice, ½ dl olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. 5. Varva sötpotatis, sockerärter och spenat. Ringla dressingen över. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Inspirationen kommer från både enkla hamburgerhak och snofsiga fine dining-ställen. Otaliga USA-resor lyser igenom på Garages meny. B UFFÉ 5 • 2016 11