Buffé 1
GARAGES BÄSTA COLESLAW En klassiker! Blanda gärna
ner en näve gula russin. FÖR 4–6 PERSONER 300 g rödkål 300 g vitkål 1 stor morot 1 gul lök 1 äpple 1 dl majonnäs 1 dl matyoghurt (10 %) 3 msk strösocker ½ dl vitvinsvinäger 1 msk färskpressad citronjuice 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm senapspulver 1 krm svartpeppar 1 dl hackade pekannötter salt GÖR SÅ HÄR: 1. Strimla bägge kålsorterna fi nt. Skala och grovriv moroten. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. 2. Lägg kål, morot och lök i en bunke. Blanda med 1 tsk salt. Låt stå 30 minuter. 3. Krama ut vätskan ur grönsakerna och lägg i en skål. 4. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. 5. Blanda alla ingredienser utom nötterna i en bunke. Strö över nötterna. 12 B UFFÉ 5 • 2016 tugg FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Biker