Buffé 1
h c s Tiramisu Italien möter vårprimören rabarber
i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir den extra färgglad och fräsch! Recept Sofi a Nilsson Foto & styling Eva Hildén TIRAMISU MED RABARBER, HALLON & APELSIN Fruktig och bärig dessert, som gjord för vårens första rabarber! Låt gärna tiramisun »sätta sig« i kylen över natten. FÖR 6 PERSONER Lägg 300 g skivad rabarber, 1 dl hallon, 1 dl strösocker, 2 msk färskpressad citronjuice och 1 krm vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme till en fast kompott, 10–15 minuter. Rör då och då. Låt kallna helt. Vispa 2 äggulor, 250 g mascarpone och 1 krm vaniljpulver till en slät kräm med elvisp. Vispa 2 äggvitor till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt ¾ dl strösocker, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast maräng. Rör ner i mascarponekrämen. Blanda 1 dl färskpressad apelsinjuice och 2 msk apelsinlikör (t ex Cointreau). Doppa 10 savoiardikex i juicen. Varva kompott, kex och mascarponekräm i 6 glas. Servera med färska hallon. FÖR ALLA Gör glutenfri: använd glutenfria kex. Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, kontrollera innehållet i kexen. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, kontrollera innehållet i kexen. Innehåller ägg. Sommarsött! Variera! Vill du hellre göra en tiramisumousse, eller en tiramisu med hjortron? På ica.se/buff e listar vi våra bästa recept – och visar hur du steg för steg gör tiramisu i glas. B UFFÉ 5 • 2016 15 ! P i är f g g &