Buffé 1
Rubba in kryddorna och låt spjället gå mört i ugn
en. Sedan är det bara att grilla kort för smak och färg. SWEET BITES Det är just vad det är – sött i små bitar. Maxad kakfrossa! FÖR 4 PERSONER 8 chocolate chip cookies ¼ liter vaniljglass 4 msk jordnötssmör 4 msk dulce de leche/karamelliserad mjölk eller kolasås på tub GÖR SÅ HÄR: 1. Ta ut glassen så att den tinar lite. 2. Bred jordnötssmör på 4 av kakorna. Ringla över dulce de leche/karamelliserad mjölk eller kolasås. Bred på ett rejält lager med glass. Lägg på resterande kakor som ett lock. Tryck till försiktigt. Lägg i frysen minst 2 timmar. 3. Ringla över mer dulce de leche/ karamelliserad mjölk eller kolasås vid servering. FÖR ALLA Gör glutenfri: ersätt cookies med glutenfri liknande sort. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. RIB RUB CAROLINA DIRT De här rubbade ribsen är så goda att de går åt i ett nafs! FÖR 4–6 PERSONER 2 kg tunna revbensspjäll RUB 2 dl brun farin 1 msk salt ½ tsk svartpeppar ¾ tsk paprikapulver 2 krm kajennpeppar 1 tsk vitlökspulver ½ tsk vitpeppar 1 tsk lökpulver ½ tsk kanel 1 tsk torkad oregano GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Mortla alla ingredienser till rubben. Gnid in spjällen med rubben. 3. Lägg spjällen på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 1½–2 timmar. Hit kan förberedas. 4. Vid servering: Låt spjällen stå framme i rumstemperatur 30 minuter om de har varit i kylen. Grilla dem runt om tills de har fått en fi n yta. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. KANSAS CITY STYLE BBQ FOR RIBS Härligt tillbehör till allt som ligger på grillen. GER CA 4 DL 3 dl ketchup ¼ dl brun farin ¼ dl äppelcidervinäger ½ dl flytande honung 1 krm kajennpeppar 1 krm svartpeppar 1 pressad vitlöksklyfta ½ tsk senapspulver 1 krm salt GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen, gärna över natten. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. B UFFÉ 5 • 2016 13