Buffé 1
BÖNOTTO MED ZUCCHINI & BELLA VERDE Smart variant
på risotto. FÖR 4 PERSONER 2 förp kokta cannellinibönor (à 400 g) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 zucchini (ca 400 g) 1 dl vatten 1 dl vitt vin ½ tsk torkad timjan ½ grönsaksbuljongtärning 50 g färskost av philadelphiatyp 2 dl finriven parmesan 200 g sparrisbroccoli (bella verde) 1 dl rostade pumpakärnor olivolja salt, svartpeppar finriven parmesan till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, dela och fi nhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i 1–2 cm stora bitar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. 2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en traktör- eller stekpanna ett par minuter, utan att det får färg. Tillsätt zucchinin och fräs ytterligare några minuter. 3. Tillsätt vatten, vin, timjan och buljongtärning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter. 4. Tillsätt bönor och färskost. Låt koka ytterligare ca 5 minuter, tills det kokat ihop. 5. Ta från värmen. Rör ner parmesan, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. 6. Fräs sparrisbroccolin hastigt i 1 msk olja i en stekpanna tills den får färg (den ska fortfarande vara knaprig). Salta och peppra. 7. Servera bönotton med sparrisbroccolin, rostade pumpakärnor och riven parmesan. SPENAT- & RÖDBETSPAJ MED FETAOST Satsa på linser på burk, förkokta rödbetor och färdigt pajskal. Klart! FÖR 4 PERSONER 1 rulle färdig pajdeg (250 g) 1 liten rödlök 500 g förkokta rödbetor 1 förp kokta gröna linser (ca 280 g) 200 g bladspenat 2 ägg 2 dl mjölk (3%) ½ tsk torkad rosmarin 150 g fetaost olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Förgrädda pajskalet enligt anvisning på förpackningen. 2. Sätt ugnen på 225°C. 3. Skala, dela och fi nhacka löken. Skär rödbetorna i små bitar. Häll av och skölj linserna. 4. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter. 5. Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, linser,1 krm salt och 1 krm peppar. 6. Fyll pajskalet med rödbetsbitarna. Häll på fyllningen. Smula över fetaosten. 7. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fi n färg. Låt svalna något före servering. Bjud gärna pajen med en fräsch grönsallad. Bjud pa sallad i kväll Strössla pumpakärnor över bönotton! B UFFÉ 5 • 2016 35 För alla Se ica.se/buff e