Buffé 1
Glasspinnar på kokosvatten Går lika bra att göra
med saft eller juice. Fyll kokosvatten i glasspinneformar. Lägg ner skivad/skuren frukt och/eller bär. Ställ i frysen 40 minuter, tryck sedan ner pinnar. Låt frysa ytterligare minst 4 timmar. Godis till grillat! Man kan aldrig ha för många såser, sallader och andra tillbehör till grillat! Här bjuder jag på några personliga favoriter just nu – och vårens mumsigaste muffins à la kladdkaka. Foto Eva Hildén → Skicka gärna tips till mig: sofi a.nilsson@otw.se eller ta en bild på ditt tips och hashtagga #buff etipset på Instagram. Publicerade bidrag får boken »Grilla Vego« av Paul Svensson (Norstedts). manchegocrème Paprika- & Smakrik röra till grillat! Blanda 1 ½ dl ajvar relish, 1 ½ dl crème fraiche och 1 dl fi nriven lagrad manchego. Krydda med 1 krm kajennpeppar, 1 krm salt och 1 krm peppar. Kladdkakemuffins med limefluff . avokadosalsa Använd gärna fryst färdigtärnad mango och avokado – smidigt värre! Blanda 250 g tärnad mango och 250 g tärnad avokado med 1 tsk fi nrivet limeskal, 1 msk färskpressad limejuice, ½ hackad silverlök, 1 msk rapsolja, 1 tsk sambal oelek och ½ dl hackad koriander. »Halstra tonfisk på grillen och bjud med den fruktiga salsan – good stuff!« Vispa 2 ägg, 2 dl strösocker och 2 krm vaniljpulver pösigt. Tillsätt 4 msk rapsolja och 100 g smält, avsvalnat smör. Blanda 1 dl kakao, 1 tsk bakpulver, 2 dl vetemjöl och 1 krm salt i en bunke. Vänd sedan ner i äggvispet. Fyll 12 medelstora muffi nsformar till ⅔ med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 175°C. Vispa 300 g färskost av philadelphiatyp och ¾ dl florsocker slätt med elvisp. Tillsätt 1 dl vispgrädde, lite i taget, under fortsatt vispning till en fluffi g topping. Rör ner ½ msk fi nrivet limeskal. Spritsa eller klicka toppingen på muffi nsen. Garnera gärna med mer limeskal och färska blåbär. För alla Se ica.se/buff e B UFFÉ 5 • 2016 27 Mango- & COLESLAW WALDORF STYLE En läcker variant av den krämiga klassikern. Strimla 500 g vitkål tunt. Blanda med 1 tsk salt och låt stå 30 minuter. Krama ut vätskan ur kålen och lägg i en skål. Blanda med 1 fi ntärnat päron, 4 tunt skivade selleristjälkar, 1 dl majonnäs, 1 dl matyoghurt (10%) och ½ dl fi nskuren dill. Strö över 1 dl hackade, rostade valnötter och ½ dl torkade svarta vinbär eller tranbär. LUFTIGT GREMOLATASMÖR Förbered och frys in till sommarens alla grillmiddagar, tipsar @sandras_lchf_blogg via hashtaggen #buff etipset på Instagram. Vispa 150 g smör luft igt med elvisp. Vispa ner 3 rivna vitlöksklyft or, ½ dl hackad persilja, ½ msk fi nrivet citronskal, 1 msk färskpressad citronjuice, 2 krm kajennpeppar, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.