Buffé 1
Text Josephine Carr Recept Kim Bröchner & Mats He
rnström Foto David Back D ofterna från den stora grillen väcker hungern. Ölmarinerad kyckling och sticky ribs står på bordet. Kycklingen är så mjäll att vi äter den direkt med händerna. Till det maxade majskolvar rullade i majonnäs, ost och chili. Sötpotatissalladen blir en fi n kontrast till all sälta och hetta. Ölet i glasen tillverkas tvärs över gårdsplanen, på Höganäs Bryggeri. Ägarna Kim Bröchner och Mats Hernström har koll på allt som pågår. Barndomsvännerna har hunnit med en hel del de senaste åren. Gemensamma nämnare är ett stort matintresse, gamla motorcyklar och rock´n´roll. De driver även en byggfi rma ihop. Så när en god vän köpte upp en förfallen industritomt i Höganäs kopplades Kim och Mats in. Den gamla keramikverkstan skulle förvandlas till en saluhall. På tomten stod även ett gammalt garage. – Vi såg direkt att lokalen inbjöd till en krog med rediga hamburgare, den grymmaste chilin, gott öl och bra rock. En plats där alla kan känna sig välkomna, berättar Kim. Sagt och gjort. Lokalen blåstes ur. Väggarna målades i »Köpenhamnsgrönt«, forts på sidan 10 8 B UFFÉ 5 • 2016 BBQ Försommar och skönt häng. Nygrillade spjäll och ostdrypande majskolvar. Rock’n’roll och gamla motorcyklar. Barnfamiljer och tatuerade medelålders män. Garage i Höganäs är stället där alla är »locals only«. Garage