Buffé 1
mer gront pa grillen ica.se/buffe Impa grönt! GRI
LLAD SALLAD MED MANGO, GETOST & SOJAOLJA Gem- och romansallad gör sig bra på grillen. Mango, getost och soja – mer behövs inte för en smakmässig fullträff. FÖR 4 PERSONER 4 små salladshuvuden (miniroman- eller gemsallad) 2 mogna mangor 100 g getost av chèvretyp 3 msk japansk soja rapsolja till pensling salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Tänd grillen. Sprid ut den glödande kolen. 2. Dela salladen på längden, genom roten, så att den håller ihop. Pensla med olja runt om. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 3. Grilla salladen över direkt glöd utan lock tills snittytorna är lätt sotade. 4. Ta salladen från grillen, skär i grova bitar och lägg på 4 tallrikar. 5. Skala och kärna ur mangon. Skär mangoköttet i tunna skivor/ klyftor. 6. Fördela mangon över salladen. Smula över getosten. 7. Blanda sojan med 3 msk olja. Ringla över salladen. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost eller tofu. Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot tofu. GLÖDBAKAD FÄNKÅL Fänkålen bakas hel med fänkålsfrön och blandas med en dressing på stjälkarna. FÖR 2 PERSONER 1 stor fänkål med stjälkar och dill 2 msk ättiksprit (12 %) 1 msk råsocker 1 tsk fänkålsfrön olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Tänd grillen. Lägg den glödande kolen i en ring ut mot kanterna. 2. Skär bort fänkålsstjälkarna. Skiva dem så tunt som möjligt, lägg i en bunke.Blanda med ättika och socker. Smaka av med salt och peppar. 3. Gnid in den hela fänkålen med fänkålsfrön, 2 msk olja och 1 tsk salt. Linda in i aluminiumfolie och placera paketet mitt i ringen med kolen runt om. 4. Baka fänkålen tills den är mjuk, ca 93˚C i innertemperatur. Vänd den med jämna mellanrum. Ta från grillen och låt svalna i paketet. 5. Öppna paketet. Dela fänkålen på längden i 4 delar. Skär bort större delen av roten. Skär resterande fänkål i mindre bitar. 6. Skeda stjälkdressingen över fänkålen och servera genast. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. B UFFÉ 5 • 2016 19