Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundservice:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktörer: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se, Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Receptansvarig: Sofi a Nilsson, sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Henrica Dieden Bark Webbredaktör: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAkort. Mer info på ica.se. Nästa nummer kommer 17 juni Sommarnjutning! Fira midsommar utan stress. Frossa i Sofi as supertårta. Lär dig göra glass på nytt sätt. Laga smart i sommarköket. Häng med till LA och smaka på fettrendiga drycker. Midsommarens klassiker! Trendiga drycker i LA. Glass på nytt sätt! Flammkuchen är en tysk-fransk variant på pizza där tomatsåsen oftast är utbytt mot crème fraiche. Vi går steget längre och gör en sommarsöt tolkning med färska bär, honung och vit choklad. Recept Ellinor Jidenius Styling Sofi a Nilsson Foto Lennart Weibull SÖT FLAMMKUCHEN Numera fi nns det rektangulära pizzastenar, som passar perfekt att rulla ut en färdig pizzadeg på, och lägga på grillen. GER 10–12 BITAR 1 förp färdig pizzadeg (230 g) 2 dl crème fraiche 2 msk råsocker 5 dl blandade färska bär 100 g finriven vit choklad 2 msk flytande honung myntablad till garnering Vinn 300 kronor i matpengar! 2. Har godaste ribsen enligt Steven A. Sverige B. USA C. Japan 3. Ett sådant vill Malin öppna A. Kifé B. Kafé C. Kofé 50 VINNARE Gör så här: Tävla på ica.se/buff e, mejla svarsraden till tavling.buff e@otw.se eller skriv ner den på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm – senast den 31 maj. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 17 juni. 1. Miniburgare på engelska A. Gliders B. Riders C. Sliders 4. Lagom för biff en att marinera A. 6–8 timmar B. 10–12 timmar C. 3–5 timmar APRILNUMRETS RÄTTA RAD: 1B, 2C, 3A, 4C, 5B ! GÖR SÅ HÄR: 1. Värm en rektangulär pizzasten på grillen på indirekt värme 15 minuter. 2. Rulla ut pizzadegen på stenen. Bred ut crème fraichen jämnt på degen, men lämna en kant på ca 1 cm. Strö över sockret. 3. Grilla på indirekt värme (225°C) 5–6 minuter. 4. Fördela bären ovanpå. Strö över chokladen. 5. Garnera med myntablad och ringla över honungen. FÖR ALLA Se ica.se/buff e. 5. Typ av ost i paprikacrèmen A. Parmesan B. Gruyère C. Manchego h till sist... B UFFÉ 5 Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. • 2016 39 Flammkuchen c Tiramisu s Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir den extra färgglad och fräsch! Recept Sofi a Nilsson Foto & styling Eva Hildén TIRAMISU MED RABARBER, HALLON & APELSIN Fruktig och bärig dessert, som gjord för vårens första rabarber! Låt gärna tiramisun »sätta sig« i kylen över natten. FÖR 6 PERSONER Lägg 300 g skivad rabarber, 1 dl hallon, 1 dl strösocker, 2 msk färskpressad citronjuice och 1 krm vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme till en fast kompott, 10–15 minuter. Rör då och då. Låt kallna helt. Vispa 2 äggulor, 250 g mascarpone och 1 krm vaniljpulver till en slät kräm med elvisp. Vispa 2 äggvitor till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt ¾ dl strösocker, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast maräng. Rör ner i mascarponekrämen. Blanda 1 dl färskpressad apelsinjuice och 2 msk apelsinlikör (t ex Cointreau). Doppa 10 savoiardikex i juicen. Varva kompott, kex och mascarponekräm i 6 glas. Servera med färska hallon. FÖR ALLA Gör glutenfri: använd glutenfria kex. Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, kontrollera innehållet i kexen. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, kontrollera innehållet i kexen. Innehåller ägg. Sommarsött! Variera! Vill du hellre göra en tiramisumousse, eller en tiramisu med hjortron? På ica.se/buff e listar vi våra bästa recept – och visar hur du steg för steg gör tiramisu i glas. B U F F É 5 • 2016 15 2016-04-25 10:36 Tips! Den söta pizzan går lika bra att göra i ugnen på en pizzasten eller bakpappersklädd plåt. Tillaga den då 10–15 minuter på 225°C. ä P r i g & f g