Buffé 1
Jennie bjuder på koreanska smaker hemma i skånska
Tygelsjö. KRYDDIG ÄPPELBELLINI Krydda bubblet med äppelmust. Välj cava, prosecco eller cider. Lika god till förrätten som till desserten! FÖR 8 PERSONER 5 dl äppelmust eller äppeljuice 1 kanelstång ½ tsk hela kardemummakärnor 1 ½ cm färsk ingefära, tunt skivad ½ stjärnanis 1 flaska prosecco, cava eller annat mousserande vin, eller alkoholfri äppelcider (750 ml) Sött, syrligt, lent & knaprigt BLÅBÄRSSOPPA MED VIT CHOKLADMOUSSE OCH MANDEL Inte så koreanskt men väldigt gott! FÖR 4–6 PERSONER 2 dl vispgrädde 100 g vit choklad finrivet skal av ½ citron 25 g smör ½ dl hackad sötmandel 1 msk mörkt muscovadoråsocker 8 smulade mördegskex (typ Brago) 1 paket frysta blåbär (250 g) 2 dl vatten 3 msk socker ½ msk potatismjöl GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills all choklad har smält. Tillsätt citronskalet. Låt svalna, täck över och ställ i kylen tills det blivit kallt, gärna över natten. 2. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar svagt av kola och har fått lite färg. Tillsätt mandel, muscovadoråsocker och kex. Låt brynas ca ½ minut. Lägg upp på en tallrik för att svalna. 3. Värm blåbär, vatten och socker i en kastrull. Rör ut potatismjölet i 1 msk kallt vatten. Häll det under omrörning i kastrullen. Låt precis koka upp och ta från värmen. Blåbären ska behållas hela. Ställ åt sidan och låt svalna. 4. Vispa den kalla choklad- och citrongrädden tills den är fl uffi g med elvisp. 5. Häll blåbärs soppan i skålar eller i vida glas. Toppa med en klick mousse och strössla brynt mandel och kaksmulor över. Servera genast! FÖR ALLA Gör gluten- respektive äggfri: välj glutenrespektive äggfria kex- eller kaksmulor. Innehåller laktos och mjölkprotein. B U F F É 1 • 201 4 13 GÖR SÅ HÄR: 1. Häll äppelmusten i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser utom det mousserande vinet. Låt koka upp. Ta från värmen och låt svalna helt. 2. Sila bort kryddorna och ställ drycken i kylen. 3. Fördela äppelblandningen i 8 champagneglas, ca ½ dl i varje. Fyll på med kallt mousserande vin eller cider. Servera genast! Vintertider och stundande skidåkning inspirerar Jennie till en hemlagad blåbärssoppa.