Buffé 1
Två starka systerpar driver koreanska Arirang i S
tockholm. Byung-Hi, Boo Mee Ja, Im Kee Sun och Byung-Soon. Kimchi ARIRANG som hos Som barn matades Byung-Hi och Byung-Soon med små bitar avsköljd kimchi. I dag är det systrarna som förvandlar salladskål, chili och salt till syrat guld. En ny generation har tagit över Arirang, Sveriges första koreanska restaurang. Men smakar av kimchin finns det bara en som gör – mamma Boo Mee Ja. Text Lina Wallentinson Foto Jakob Fridholm Recept Byung-Hi och Byung-Soon Lim Arirang 1975 öppnade Boo Mee Ja Im restaurang Arirang på Luntmakargatan i Stockholm. I dag driver döttrarna Byung-Hi och ByungSoon krogen. Men Boo Mee Ja och moster Im Kee Sun är också med så gott som varje dag. 20 B U F F É 1 • 201 4 Syra själv steg för steg