Buffé 1
MADRID RECEPT GETOSTPAJ MED ROSTAD PAPRIKA Små pa
prikor fyllda med getost är en omtyckt spansk tapas. Smakerna trivs lika bra i en paj. Med färdigköpt kavlad deg går det fort att göra paj. GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Rulla ut pajdegen och lägg i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaff el. 3. Ansa och strimla purjolöken. Häll av paprikan och spara 2 msk av oljan. 4. Fräs purjolöken i oljan från paprikan tills den är mjuk utan att den tar färg. Tillsätt paprika och timjan. Fräs ytterligare någon minut. Ta från värmen. 5. Vispa ihop ägg, mjölk, 3 krm salt och 1 krm peppar. Fördela lök och paprika i pajskalet. Bryt getosten i bitar och fördela över. Häll över äggstanningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. FÖR ALLA Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. FÖR 6 PERSONER 1 rulle kyld pajdeg (ca 250 g) 1 purjolök (ca 250 g) 1 burk grillad, strimlad paprika (ca 200 g) 1 tsk torkad timjan 2 ägg 2 dl mjölk (3 %) 200 g getost salt, nymalen svartpeppar Allt i ett! Laga smarta allt i ett-rätter. Paj, kyckling och gryta med spansk inspiration. Tänk tapas – tänk frasig paj B U F F É 1 • 201 4 33