Buffé 1
MADRID RECEPT ALLT I ETT-GRYTA MED CHORIZO & POTA
TIS Välj en färsk, alltså rå, chorizokorv som ger mycket smak och mustighet i grytan. FÖR 4–6 PERSONER 800 g grytbitar av nöt 1 morot 1+1 gul lök 2 dl vatten 2 msk konc kalvfond 500 g potatis 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 grön paprika 300 g färsk chorizokorv 1 broccoli (250 g) 1 tsk oregano 1 tsk paprikapulver 1 burk krossade tomater (400 g) olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 150°C. Skala och skär moroten i grova bitar. Skala och klyfta 1 lök grovt. 2. Lägg grytbitar, morot, den klyftade löken, vatten och kalvfond i en gryta. Ställ i ugnen med lock 3–5 timmar, tills köttet är riktigt mört. Rör om varje timme. 3. Ta ut grytan och ta upp den kokta löken och moroten och släng dem. 4. Skala och skär potatisen i små tärningar. 5. Skala och finhacka den andra löken och vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär korven i slantar. Skär broccolin i buketter. 6. Fräs lök, vitlök, paprika, korv, oregano och paprikapulver i 1 msk olja i en stor stekpanna på medelvärme ca 5 minuter. 7. Tillsätt fräset, potatisen, krossade tomater, 1 tsk salt och 2 krm peppar i grytan. Låt småkoka på spisen under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. 8. Tillsätt broccolin och koka ytterligare 5 minuter. Servera gärna med saltgurka, gräddfil och ett frasigt bröd. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj lämpligt bröd och kontrollera korven för samtliga allergier. Värmande långkok 34 B U F F É 1 • 201 4