Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 SPARRIS MED GRÄSLÖKSSÅS Nästan oanst
ändigt gott. FÖ R 4 PERSONE R 500-60 0 g färsk grön sparris SÅS : 4 äggulor 1 msk vatten 20 0 g smör % msk vinäger 1 tsk ljus fransk senap 3 msk finhackad gräslök GÖ R SÅ HÄR : 1. Smält smöret till såsen på låg värme, ta det sedan av plattan. 2. Vispa i en annan kastrull äggulor och vatten på lägsta värmen, eller över lätt sjudande vattenbad, tills blandningen tjocknar. Ta även den kastrullen av värmen. 3. Båda blandningarna ska ha samma temperatur och får inte vara för varma. 4. Ställ kastrullen med äggblandningen på en fuktig disktrasa, så snurrar den inte. 5. Tillsätt smöret, i en fin stråle, i äggsmeten under kraftig omrörning med visp. Gör ett uppehåll då och då med hä landet och rör in fettet. 6. Smaksätt såsen med vina ger, senap och gräslök. 7. Sjud sparrisen i lättsaltat vatten ca 5 minuter, eller tills stjälken känns mjuk men inte sladd rig. 8. Slå försiktigt av vattnet, ånga av sparrisen och servera den nykokt med såsen till. Tips ! Färsk sparris kan förvaras något dygn i kylen om den får stå i en skål med lite vatten. FATTIGMÄNSSPARRIS Den första späda pur jon är lika mjäll och god som sparris, särskilt med mandelsmör till. FÖ R 4 PERSONE R 8 späda små purjolökar 4 msk smör 1 påse mandel ti is, ca 55 g salt GO R SA HAR : 1. Ansa purjon och dela varje i två delar. Koka dem sakta mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt purjon ånga av. 2. Smält smöret i en kastrull och bryn det lätt. Rosta mandeln snabbt i en het, torr stekpanna tills den får fin färg, strö lite salt över mandeln. 3. Servera purjon varm, häll på lite smör och strö över mandelflis.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40