Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 FISK- & SKALDJURSGRYTA FÖR 4 PERSONER
1 lite r fiskbuljong av tärning 2 dl torr t vit t vin 15-20 skrubbade blåmusslo r (släng sådana som inte öppnats) 5 dl grädde 1 msk tomatpuré 1-2 g saffran 1 morot 1 liten purjolök 5-6 potatisar 200 g laxfilé 200 g torskfilé 200 g havskattfilé 200 g kräftstjärtar eller räkor TILL AI0LI: 4 vitlöksklyfto r 2 äggulor 1/2 citron 1 dl olivolja 1 dl matolja salt , peppar TILL PARMESANKRUTONGER: 8 skivo r vit t formbröd 1 dl olivolja 1 dl riven parmesanost GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp buljong och vin i en rejäl gryta. Sjud musslorna i buljongen tills de öppnat sig. Ta upp dem ur buljongen och ta ut dem ur skalen. 2. Slå i grädde och tomatpuré i buljongen. Fräs saffran i lite smör och rör ner i buljongen. 3. Tärna rotfrukter och potatis i större bitar. Koka ca 10 minuter i buljongen. 4. Gör aiolin. Pressa eller mixa vitlöken. Rör ner äggulorna och citronsaften. Droppa i lite olja åt gången, under kraftig omrörning, så att såsen hinner "gå ihop sig". Krydda med salt och peppar. Ställt kallt tills servering. 5. Sätt ugnen på 200°C. Kantskär formbröden. Dela bröden i tärningar och lägg dem på en smord plåt. Ringla olivolja på bröden. Strö över parmesanost och gratinera 3-4 minuter. 6. Skär fisken i bitar. Lägg bitarna i soppan och låt sjuda i 5-10 minuter. Lägg i musslorna och kräftstjärtarna precis före servering. 7. Servera soppan i djupa tallrikar med knapriga parmesankrutonger och aioli till. Tips ! På Salt & Sill gör kockarna sin egen buljong, men vi har valt att förenkla och använder istället buljongtärningar. Det går också bra att använda koncentrerad fiskbuljong på flaska. •
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40