Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 FISKLASAGNE MED SKALDJUR & PESTO Ett
recept som tar lite tid, men det är värt varenda investerad minut. FÖR 4 PERSONER 350 g laxfilé 350 g hälleflundrafilé 12 förkokta lasagneplattor (3x 6 cm) 200 g champinjoner 100 g räkstjärtar 50 g musselkött TILL PESTO: 100 g hasselnötter 1 kruka basilika 1/2 dl bladpersilja 2 dl olivolja 1 dl riven parmesanost 4 vitlöksklyfto r TILL VITVINSSÅS: 1 gul lök 1 bit rotseller i 1 msk smör 5 dl buljong 2 dl vit t vin 3 dl grädde lite maizena att reda med TILL ÖRTOLJA: 1 dl basilika 1 dl persilja 1-2 dl olivolja 3 vitlöksklyftor TILL TOMATOLJA: 1/2 tsk chilipeppar 4 skinnfria, urkärnade tomater 2 vitlöksklyftor GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med oljorna. Mixa först samtliga ingredienser till örtoljan och sila av. Ställ åt sidan. Gör likadant med tomatoljan. 2. Gör sedan peston: Finhacka hasselnötterna, basilikan och persiljan. Rör ihop med övriga ingredienser och ställ åt sidan. 3. Vitvinssåsen: Skala och finhacka lök och selleri. Fräs i lite smör och slå på buljongen. Häll på vinet och sjud vätskan några minuter. Slå på grädden och låt sjuda ytterligare några minuter. Red med lite maizena och sila såsen. 4. Skär lax och hälleflundra i vardera åtta lika stora bitar som lasagneplattorna. Skiva och smörstek svampen, krydda med salt och peppar. 5. Sätt ugnen på 175°C. 6. Smörj en ugnssäker form. Gör 4 portionslasagner. Varva lax, lasagne, skaldjur, pesto och hälleflundra. Börja och sluta med lasagneplattor. 7. Pensla lasagnerna med olivolja och gratinera dem i övre delen av ugnen i 6-8 minuter. 8. Lägg upp lasagnerna på varma tallrikar. Servera med vitvinssås och de mixade oljorna ringlade på och runt om. Färsk fisk landas på bryggan. Niklas vill ha portionsstora spättor på 600-700 g.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40