Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 innehåll J J A J • URSPRUNG. Att nötk
öttet är märkt med ursprungsland tveker nog de flesta är närmast självklart numera. För ett par år sedan gjorde större delen av handeln en frivillig överenskommelse om att märka köttet, och så sker sedan dess. Det blev viktigt för många, inte minst efter larmen om galna ko-sjukan. Det handlar om öppen information om maten. Det strider ICA för, även när politikerna råkar förirra sig i byråkratins regelverk. Så skedde nyligen när det stod klart att nya regler från april gör att det i praktiken är olagligt för handeln att ursprungsmärka nötkött. Jag tror egentligen inte att det var avsett att bli så. Men både vi och konsumentföreträdare såg oss tvungna att säga ifrån. Visst ska vi fortsätta med ursprungsmärkt nötkött, gärna under kontroll av kommunernas inspektörer. Fortsätt att tala om för oss vad ni tycker om ICA och det vi gör. Vi bryr oss om vad ni säger! Koland Fahlin Koncernchef ICA Trende r så* t o a AV TONY WALLIN Lyxvaruhusct Harrod's i London, en liten deli i New York eller en stor ICA-butik i Sverige spelar ingen roll. God sushi finns att få. Den japanska sushi- och sashimitrenden drar fram världen över. Och den blir allt påtagligare i Sverige, om ännu så länge kanske främst i storstäderna. Sushi-akuten heter t ex ett av många företag som levererar snabbt hem till dörren om abstinensen blir för stark. Och nu är det även vissa lunchrestauranger som tagit upp dessa japanska delikatesser på repertoaren. En udda kombination är kanske fik och sushibar i samma. Men den finns. Raw - sushi & coffee bar ligger i Gamla stan i Stockholm. Där blandas många sorters kaffe och te med FOTO : PEP E NIL ; allehanda genuina sushi. Den som ännu inte har tillgång till något bra utskänkningsställe kan givetvis försöka sig på en hemmavariant. I februarinumret av Buffé gav vi flera prov på att det inte behöver vara så svårt. Många läsare har också hört av sig med jubelrop, och vill nu lära sig mer om den japanska maten. One Happy Cloud bjuder därför på några vårfräscha rätter i detta nummer, och vi lovar att den japanska menyn ska bli större. Men för den som blivit sushiberoende är det få rätter som går upp mot denna! Chefredaktör: Tonv Wallin. Ansvarig utgivare: Svante Nilsson. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Red.sekreterare: Anna Gidgård. Red.assistent : Richard Carlsson. Annons : Tomas Kvist, 021-194535 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg, Christer Åkerberg. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 113 8 4 Stockholm. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: tony.wallin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring: 033-474790 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. i ort • STÖRST. Nyligen publicerades TS-siffrorna för 1997 ; alltså de officiella upplagesiffrorna för dags-, vecko- och månadstidningar. Det blev en angenäm läsning för oss som jobbar med Buffé. Upplaga: drygt 1,6 miljoner exemplar! Därmed är tidningen störst i Sverige. Men störst räcker inte, vår ambition är att hela tiden förbättra tidningens kvalitet. Läsvärdesundersökningar är ett bra hjälpmedel. Då får vi svar på om det tex ska vara mer festmat eller mer vardagsmat. Om recepten är lagom avancerade. Om japansk mat går hem, eller ska det bara vara svensk husmanskost. Bra information, men det krävs givetvis nödvändiga redaktionella resurser också. Anna Gidgård heter vår senaste förstärkning på redaktionen. Hon kommer bl a att finnas under vinjetten Annas curry. Skriv till Anna, önskemål eller klagomål spelar ingen roll. Eller har du ett bra recept att dela med dig av, så skriv. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Salt & Sill bjuder på läckerheter från havet 5 Första skörden lockar fram ljuvliga smaker 11 Vårfräscha rätter med inspiration från Japan 17 Salsa råpida: Vi smygstartar grillsäsongen 20 Låt barnen trivas i köket - pizza, hamburgare mm 23 Annas curry: En stark blandning 30 Stefans enkla: Såsen du inte får missa! 33 Lisbeth Kohls: Du ska kunna lita på prislappen 36 recept Billiga rätter 34 Björklövsstek 13 Fattigmanssparris 12 Fisklasagne med pesto 8 Fisk- och skaldjursgryta 7 Färskpotatis som på Jersey 11 Husets goda potatis 13 Japansk köttgryta 18 Lax Peterson 29 Laxpaj 29 Lottas fredagsgryta 25 Oriental fresh 18 Pizza på barnens vis 26 Primörrödbetor 14 Sallad Sapporo 18 Sparris med gräslökssås 12 Specialhamburgare 24 Spätta med champinjoner 9 Tonfisksallad 2© Tre sorters sill med potatis S Ugnsstekt havskatt med pytt S Valnötsbröd 14 Vårens nässelsoppa 14 Äggost på mammas vis 9 Ägg- och skaldjursröra 5 ring & skriv ICA Kundkort: 033-474790. Övriga frågor, vardagar 9-16: 020-833333. Adress: Buffé, Box 6630, 11384 Stockholm. ICAs hemsida når du på: www.ica.se
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40