Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 r j / Lättlagad, nyttig , billig, go
d och vacker. Kan man kräva mer av en råvara? Lax kan verkligen konsten att förgylla både fest och vardag . På Käringön på Västkusten hittar vi Petersons Krog, där kärleken till lax är så sto r att resultatet har blivit en hel kokbok om bara lax . _ i» i J7 LAXPAJ FÖR 6-8 PERSONER 1 rund kyld smördeg 500 g lax i bit 6-8 tomater 200 g chévre eller fetaos t 1/2 purjolök, i ringar 1 näve sockerärter MARINAD: 2 msk torkad örtagårdskrydda (blandade örter ) LAX PETERSON För 4 personer 4 stora potatisar, tärnade smör til l stekning 3 morötter, tärnade 1 squash , tärnad (gärna hälften gu l och hälften grön) 1/2 purjolök, strimlad 600 g lax , i tärningar salt , peppar TILL SERVERING: 4 msk senap 4 msk vispad grädde 4 äggulor svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Smält smör i pannan. Råstek potatisen tills den är halvklar. 2. Tillsätt morötterna, fräs en stund och tillsätt sedan squash och lök. Smaka av med salt och peppar när allt är genomstekt. 3. Stek laxen separat, krydda. Kecepten är hämtade ur boken Lax få Fetersons vis (ICA förlaget), som utkommer i dagarna. Annica Iriberg och Albert Håkansson har fängatstämningar och recept få Fetersons Krog pä Käringön. Vi bjuds SO-talet laxrecept samt goda såser som passar till. 4. Blanda senap och grädde. 5. Lägg upp pytten och laxen. 6. Servera äggulorna i ena skalhalvan och senapsgrädden i den andra. 3 msk olivolja 1 tsk salt saften av 1/2 lime ÄGGSTANNING: 4 ägg 5 dl matlagningsgrädde 2 msk vetemjö l salt , peppar 2 dl vällagrad os t GÖR SÅ HÄR: l.Sät t ugnen på 175°C. 2. Klä en 25 cm springform med degen. Picka bottnen. Förgrädda skalet i 15 minuter. 3. Klappa in örterna i laxen. Skeda över oljan, salta och pressa över limesaften. 4. Sänk ugnsvärmen till 110°C. 5. Täck fisken med al-folie. Ugnsbaka den i ca 30 minuter. Plocka köttet i bitar. 6. Öka ugnsvärmen till 200°C. 7. Kryssa tomaterna på toppen. Ställ dem i pajskalet och fördela lax, ost, lök och sockerärter runt. 8. Vispa ihop äggstan ningen, slå över den. Grädda i 35-45 minuter, tills fyllningen har "stannat". Täck med folie mot slutet. Servera pajen ljummen med en sallad. •
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40