Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Läsår | DIALOG: Får vi f^Bfeentera B
uffés nya medarbetare: Anna Gidgård Matglad, såklart. Har svårt att motstå chokladdesserter. Tränar på gym. Rider. Gillar att sjunga, gärna jazz . Trivs på krogen. Förvandlar ibland sitt kök till experimentell matverkstad. Oftast plågas det dock med snabba vardagsrätter. Du kanske känner igen hennes namn, Anna har tämligen skrivit fö r BufféftfvCr ett års tid. Det har kommit in många, många brev som svarat på Bertil Perssons insändare i nummer 2/98. Bertil undrade varför det är så mycket blast på blomkålen som man måste ta bort och kasta. Men du ska inte kasta blasten, säger bland annat AnnaStina Rammhällen i Grillbv. Det går att göra mycket gott med den. Hon brukar koka blasten skuren i bitar tillsammans med blomkålsbuketterna. Senast använde hon det både i en skinksås och i en rotsakssoppa med kikärter. Många andra har också hört av sig, exempelvis Monica Östergren i Visby och Mait Sundberg i Sturefors. De säger båda att de, efter att ha ansat blomkålshuvudet, ofta kokar blasten tillsammans med blomkålsbuketterna och sedan serverar dem med lite smält smör. Jättegott. Ella Karlsson har skickat ett recept på en soppa som hon varmt rekommenderar: • Lägg blomkålsblasten i kokande vatten med en buljongtärning, lägg ev med en halv, skivad purjolök. Koka ca 1 o minuter. • Låt det svalna av lite och kör det sedan i matberedaren. Koka upp 3 dl mjölk. Fräs en klick smör med 2 msk mjöl, späd med den varma mjölken och buljong- och kålbladsblandningen. • Koka upp och rör ner 2 msk creme fraiche. Smaksätt med körvel, peppar och salt. Perfek t ris : JapamurmSJ mänga förfrågningar om hur man enke riskokare. Riskokaro är inte så vanliga antal fabrikat, tel 08-673 58 84?-1 inspirerade många till att laga sushi. Nu har vi fått ett perfekt sushiris. Bästa sättet är att använda en ige, men på Japanska Torget i Stockholm finns ett c MÅ B We l Skriv till Anna Skriv till mig när du vill dela med dig av ditt bästa recept, klaga på något, göra en efterlysning eller helt enkelt bara prata med oss på Buffé. I min curry kommer det också att ingå restaurangtips, boktips, recept och annat smått och gott. Adress: Buffé/annas curry Box 6630 113 84 Stockholm eller e-posta: anna.gidgard@publ.ica.se Här kommer jag att tipsa om roliga och intressanta webbadresse r med anknytning till mat och dryck. Men självklart kan vi inte ta ansva r för att alla recept är riktiga. http://wvvw.svensldcafTe.se/ Sidan för dig som är kaffeälskare. Här kan du läsa om kaffets ursprung, kaffe som handelsvara och konsten att odla kaffe. Eller varför inte lära dig hur man säger kaffe på 38 olika språk eller hur man gör en Caffé Freddo eller en Maplc Avenuc, som är kalla kaffedrinkar. http .//www, guldkorn.com/ Ett antal mejerier står bakom denna sida, som är fint upplagd med vackra, softade bilder. Du kan här få recept på en tu-manhand-meny eller laga härliga chokladefterrätter som vit chokladparfait, chokladtryffel eller lingon- och chokladmousse. http://www.livetsgoda.com/oppen/m-frameset.htm Här hittar du ostronskolan, mat och vin i Bordeaux och Bourgogne, diskussionsforum och en massa recept. Aubergine med valnötter och chévre är ett som verkar gott. 4 0 ! får guldägg? Reklamens motsvarighet till Oscarsgalan heter Guldägget. Det är väldigt fint att bli nominerad i någon av klasserna och förstås ännu finare att vinna. Barnens Skafferi, ICAs webbsida för barn, har nu blivit nominerad till kategorin Internetreklam, och den 16 april går själva Guldäggsutdelningen av stapeln. Vi håller tummarna!
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40