Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Tips & råd PERFEKT PA UTEGRILLEN SPE
CIALHAMBURGARE Hamburgare är en klassisk barnfavorit. Men, vuxna kan också uppskatta hamburgare... Vällagade och med rätt tillbehör är det en delikatess! Ett tips är att servera coleslaw och guacamole till. Glöm inte att grilla eller åtminstone värma bröden. Det ser trevligt ut att servera hamburgare och pommes frites i korg med smörgåspapper i botten. FÖR 1 PERSON 100 g nötfärs salt och peppar matfett att steka i 1 hamburgerbröd TILLBEHÖR: isbergssallad tomat skivad gurka • Lär barnet att alltid tvätta händerna före arbete i köket. (Efter ett tag är det du själv som blir påmind!) • Ett eget förkläde är trevligt att ha. • Visa att man skär olika saker på olika skärbrädor. Ett bra sätt att skära färgstarka saker (tex rödbetor) eller starkt luktande saker (tex sill) är att lägga ett smörpapper mellan råvaran och skärbrädan. • Lär barnet att skära med vass kniv. Slöa knivar är betvdligt farligare. Redan en fyra-femåring klarar det alldeles utmärkt, om man som förälder har nerver att stå bredvid och se på. Övning ger som bekant färdighet! • Akta barn för het ånga och kokande vatten. Lär barnet att först öppna ugnsluckan på glänt så att varm ånga pyser ut, innan man stoppar dit ansiktet för att titta på det som står i ugnen. • Likaså att dc ska vara försiktiga när de lyfter på locket på kastruller med kokande innehåll. Lyft på locket så att ångan pyser ut bakåt. • Lär barnet att använda grytlapp i köket. • Lämna aldrig små barn ensamma i köket under matlagningen! Se nedan hur det kan gå... ketchup senap rå lök, finhackad stek t finhackad lök hamburger dressing pommes frites ev coleslaw ev guacamole GÖR SÅ HÄR: 1. Rör färsen smidig med salt, peppar och lite vatten. Forma 1 cm tjocka biffar med blöta händer. 2. Stek i matfett i en stekpanna eller pensla med matfett och grilla biffarna i en grillpanna eller på utegrillen. 3. Dela brödet och stek eller grilla hastigt på insidan. SÅ HÄR MONTERAR DU IHOP EN ÄKTA HAMBURGARE: 4. Häll ketchup på ena halvan av brödet. Kläm ihop så att ketchupen fördelar sig jämnt över ytan på båda halvorna av brödet. 5. Lägg sallad och dressing på underdelen av brödet. Placera köttfärsbiffen ovanpå. Lägg på gurka, rå lök och stekt lök. Spritsa ut en klick senap överst. 6. Vill man ha tomat, guacamole eller annan ingrediens, lägg på innan övre delen av brödet läggs på. 7. Lägg ett smörgåspapper i botten på en korg. 8. Servera en näve pommes frites och en hamburgare i varje korg. Lägg upp av tillbehören i skålar och låt var och en förse sig med det de gillar bäst. Så kan det gå En gång lämnade jag ett av mina barn ensamt i köket medan jag svarade i telefon. Jag fick då lära mig att en kvick liten tvååring hinner mycket på en minut. I köket låg färsk hummer som jag skulle gratinera till vår bröllopsdag. När jag kom tillbaka stod jag där, lång i ansiktet, med två tomma hummerskal och en stuvning... "Mmm-Gott!" sa dottern. Det fick bli räkor gratinerade i hummerskal istället.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40