Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 B I MANDAG: Pelle s specialgryta (4
port ) L L I 6 Skala och hacka i gul lök. Fräs den i 2 msk olja tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Skala 1-2 morötter och skär i bitar. Skölj och strimla 1 klyfta vitkål (ca 400 g). Låt grönsakerna fräsa med några minuter. Strimla 300 g kassler och lägg ner i grytan samt 1 burk vita bönor (ca 400 g). Späd med 2 dl buljong (tärning + vatten). Krydda med 1 tsk oregano, 1-2 lagerblad, 1 tsk kummin, 1 krm svartpeppar, 1/2 tsk salt och 1-2 tsk worecstersås. Låt koka ca 10 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med lantbröd. TISDAG: Pinnar tomata (4 port ) A V E C K A N Billiga veckan s matsede l från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. Skala 2-3 potatisar och 1-2 morötter. Riv dem grovt. Skölj och riv 1 zucchini. Riv ca 100 g ost. Blanda det rivna och krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Bryn ca 2 msk margarin eller smör i en stekpanna. Klicka i smet och bre ut tunt till plättar. Stek på medelvärme på båda sidor. Stek 1 paket fiskpinnar enligt förpackningens anvisning. Servera med créme fraiche smaksatt med tomatpuré, basilika, salt och peppar. ONSDAG: Kinagratäng (4 port ) Skölj och dela 2 kinakålhuvuden i 4 delar på längden. Koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Ta upp med hålslev och lägg i en lätt smord ugnssäker form. Lägg ca 150 g kokt skinka i tunna skivor mellan klyftorna. Smält 2 msk margarin i en kastrull. Rör ner 2 msk vetemjöl. Späd med 3 dl mjölk. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt 1 1/2 dl riven ost med smak. Krydda med 1 krm peppar och 1/2 tsk salt. Fördela ostsåsen över kål och skinka. Ställ in i ugn 225°c, ca 15 minuter. Strö hackad gräslök över. Servera. Mexikosopp a (4 port ) Skölj, kärna ur och strimla 1 grön paprika och 1 röd chili. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs hacket i 1-2 msk olja. Tillsätt 1 burk tomatjuice (5 dl), 1 burk krossade tomater, 1-2 grönsaksbuljongtärningar och 2-3 dl vatten. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med 1 krm kajennpeppar, 1 tsk salt och 1 tsk socker. Skala och skiva 1-2 bananer på snedden. Värm lite olja i en stekpanna. Stek bananskivorna 1 minut per sida. Servera soppan med bananskivor och hackad gräslök. FREDAG: Fräcka kycklingklubbo r (4 port ) A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkö k Foto : Arn e Adle r Tina 4 stora kycklingklubbor, eller välj färska. Värm 1-2 msk olja och bryn klubborna runt om. Salta och peppra. Pressa över 1-2 vitlöksklyftor. Flvtta över klubborna till en ugnssäker form. Ställ in formen mitt i ugnen i 2oo°c, ca 10 minuter. Blanda 4 msk honung, 2 msk riven färsk ingefära och 1 msk rivet apelsinskal. Fördela blandningen över kycklingen. Fortsätt att steka ca 15 minuter. Servera klubborna med pasta blandad med kokt purjolök och morotsstrimlor.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40